Informatie

morning-afterpil

De morning-afterpil is een manier om te voorkomen dat je zwanger wordt nadat je onbeschermde seks hebt gehad. Onbeschermde seks is alle seks waar een meisje zwanger van kan worden als je geen voorbehoedsmiddelen hebt gebruikt. Je kunt zwanger worden als er sperma in contact is gekomen met de vagina, of als de penis in de vagina is geweest.

Artikelen

Onbevlekte ontvangenis, mythe of waarheid?

Vraag jij je ook weleens af of je zwanger kunt raken zonder dat je geslachtsgemeenschap hebt gehad? Hoe zit dat eigenlijk, kan je als maagd inderdaad zwanger raken?


Wereld Anticonceptiedag

Anticonceptie wordt meestal gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Daarnaast kan je anticonceptie ook gebruiken om menstruatieklachten te verminderen of om acne te beperken. Maar wist je ook dat anticonceptie seks leuker maakt? Doordat jij je geen zorgen hoeft te maken over het risico om zwanger te worden, kan je meer ontspannen tijdens seks en meer genieten.


Onbeschermde seks en nu?

Je hebt onbeschermde seks gehad en bent bang om een soa te hebben. Ook al heb je geen klachten of nemen de klachten af, dan nog is het belangrijk om je te laten testen. Dit kan je doen vanaf drie weken na de onbeschermde seks. Als blijkt dat je een soa hebt opgelopen, is dit in de meeste gevallen goed te behandelen. Hoe eerder je er bij bent hoe beter.Daarnaast is er ook nog kans op een eventuele zwangerschap. Ongeveer tweeënhalve week na de onbeschermde seks kan het meisje een zwangerschapstest doen.


Het morning-after spiraaltje

Tot vijf dagen nadat je onbeschermd seks hebt gehad (je hebt geen anticonceptie gebruikt of bent de pil vergeten), kan je het morning after spiraal laten plaatsen.Het morning after spiraal is een “gewoon” koperspiraaltje. Dit koperspiraaltje is dus een anticonceptiemiddel wat je ook als morning after middel kan gebruiken.

Geplaatst in: morning-afterpil

De morning-afterpil in je medicijnkastje

Is het aan te raden de morning-afterpil bij jou thuis in je medicijnkastje te hebben? Zeker!  Hoe sneller je de noodpil slikt, hoe groter de betrouwbaarheid ervan is. Als je de morning-afterpil in je medicijnkastje hebt liggen, kun je hem bijna meteen innemen en hoef je niet eerst te wachten tot je het de volgende dag kunt gaan kopen. Kostbare uren gaan dan verloren.

Geplaatst in: morning-afterpil

Gebruik en betrouwbaarheid van de morning after pil

Je gebruikt de morning after pil als je seks hebt gehad zonder condoom, of deze kapot is gegaan of afgegleden. Ook gebruik je de morning after pil als je in de eerste week van je pilstrip de pil vergeten bent en zeven dagen ervoor of erna onbeschermd seks gehad hebt. Vroeger moest je meerdere pillen innemen, waar je erg ziek van werd. Tegenwoordig hoef je nog maar één pil in te nemen, deze heet de Norlevo.

Geplaatst in: morning-afterpil

Morning after pil

Als je onbeschermde seks hebt gehad, heb je risico op een zwangerschap en een soa.

Geplaatst in: morning-afterpil