Dag van Europa, Nederland is zo gek nog niet!!

In Nederland is er gelukkig een open en liberale houding ten aanzien van seks en seksuele voorlichting en Uit verschillende onderzoeken blijkt dat er minder soa’s, tienerzwangerschappen en abortussen voorkomen in landen met een open en liberale houding.

Dat seksuele voorlichting zijn vruchten afwerpt blijkt wel uit de volgende cijfers. Het condoomgebruik in Nederland is redelijk hoog te noemen met 85%, condooms zijn zelfs nog populairder in Griekenland met 91% en in Spanje met 95%.

Toch kun je condooms maar beter van huis meenemen als je op vakantie gaat. Dan hoef je er niet naar op zoek te gaan in winkels en apotheken in een omgeving die je niet kent. Bovendien kan de taal in het buitenland een probleem zijn. Weet jij bijvoorbeeld hoe je in het Spaans om een pakje condooms moet vragen?
Naast het gebruik van het rubbertje behoort Nederland ook nog eens tot de koplopers van Europa met het gebruik van de anticonceptiepil. Het gebruik van de anticonceptiepil is sowieso hoger in West-Europa dan in Oost- en Zuid-Europa. Spanje heeft het hoogste condoomgebruik, maar een heel laag gebruik van de anticonceptiepil.
Het aantal abortussen in Nederland daalt gestaag. Steeds minder jonge meiden krijgen te maken met een ongewenste zwangerschap. Dat blijkt uit cijfers van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Dit bewijst dat het Nederlandse systeem goed werkt. Daarnaast is ook het percentage tienermoeders in Nederland één van de laagste van de wereld. Wij zijn als Nederlanders dus op de goede weg!

Een ander aspect van het Nederlandse succes is de open houding ten opzicht van seks onder jongeren. In Nederland is dit gelukkig geaccepteerd. Je ouders vinden het misschien niet leuk, maar ze zijn zich ervan bewust dat je je seksualiteit wil ontdekken. De meeste jongeren hebben dan ook seks thuis in hun eigen bed. In veel andere culturen ligt dat anders. De ouders ontkennen daar de behoefte die bij jongeren leeft en die wijken uit naar bijvoorbeeld de achterbank van de auto.

WIST JE DAT…? Hago el amor sin correr riesgos o no lo hago in het Spaans betekent: “Ik vrij veilig of ik vrij niet” ?

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *