Een echte schipper moet ook de rode zee bevaren

 

Seks hebben tijdens je menstruatie; voor de één een taboe, voor de ander gewoon. Vrijen tijdens de menstruatie kent geen bezwaren, mits je het allebei wilt! 

Wanneer je tijdens de menstruatie vrijt kan er menstruatiebloed vrijkomen. Dit menstruatiebloed kan achterblijven op de geslachtsdelen (zoals de schaamlippen en de penis) of op het beddengoed en kan dus voor wat ongemakken zorgen. 

Deze ongemakken kun je voorkomen, door bijvoorbeeld tijdens het vrijen een softcup in te brengen. Softcups zijn flexibele cups, die diep in de vagina worden geplaatst om het menstruatiebloed op te vangen. De cup vormt een alternatief voor tampons en maandverband en vangt het vrijgekomen menstruatiebloed op. Ook kun je een sponsje, Beppy-wet genoemd, gebruiken. Dit is een tampon zonder touwtje. Beide producten zijn voor eenmalig gebruik en zijn te koop bij de drogist. Let wel op dat  een softcup of sponsje niet beschermt tegen seksueel overdraagbare aandoeningen en ook niet tegen een zwangerschap!

Je loopt meer risico op een SOA bij aanwezigheid van bloed. Het is dan ook enorm belangrijk om je te beschermen tegen SOA’s als je vrijt, ook bij het hebben van orale seks. Dus een condoom of een beflapje gebruiken is zeker aan te raden, ook als je menstrueert!

Daarnaast is het belangrijk om je te beschermen tegen een zwangerschap tijdens de menstruatie. Het is zeker niet zo dat je niet vruchtbaar kunt zijn tijdens je menstruatie. Vrouwen zijn het meest vruchtbaar rond de periode van de eisprong. Het exacte moment van de eisprong bepalen is echter heel moeilijk, omdat de meeste vrouwen een onregelmatige cyclus hebben. Zaadcellen kunnen bovendien 5 tot 7 dagen overleven in de baarmoeder en eileider. Het risico is misschien klein maar niet geheel uitgesloten!

Sommige vrouwen hebben tijdens de menstruatie zelfs meer zin in seks dan als ze niet ongesteld zijn. Voor hen is dit het moment in de cyclus waarop hun libido het hoogst is.

Ook kan een orgasme zelfs de ideale manier zijn om de pijn en krampen in de buik te verminderen.

Wist je dat…? De hoeveelheid van het bloedverlies maar 2 tot 5 eetlepels bedraagt over de hele menstruatieperiode, die 2 tot 7 dagen duurt? Doorgaans verlies je het meeste bloed op de 2de en de 3de dag van de menstruatie. Daarna neemt het bloedverlies af.

 

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *