Informatie - Leven

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen in deze rubriek aan bod:

Leven

Seks kan ook op veel manieren effect hebben op je leven. Misschien worstel je wel met gevoelens voor iemand van je eigen geslacht. Je vergeet een keer de pil en raakt onbedoeld zwanger. Wat doe je dan? Word je een tienermoeder of doe je een abortus? Je vriend vraagt je seks met anderen mannen te hebben voor geld. Kun je hierover met iemand praten een vriend(in) of je ouders?

In onze artikelen vind je antwoord op vele vragen. Mocht je antwoord er niet tussen zitten kun je een vraag stellen aan onze deskundigen via de e-Consult. Of misschien wil je een keer anoniem van je afpraten. Via de Chat kun je een afspraak maken met één van onze deskundigen.

Artikelen

Wanneer ben je biseksueel?

Wanneer je zowel op mannen als op vrouwen valt, ben je biseksueel. Het maakt je dus niet zoveel uit of je partner man of vrouw is. Misschien heb je afwisselend seks en relaties met jongens en met meiden, of misschien tegelijkertijd.

Geplaatst in: seksuele identiteit

Culturen, geloofsvormen en heteroseksualiteit

In de meeste culturen en geloofsvormen wordt heteroseksualiteit als de norm gezien. Heteroseksualiteit wil zeggen dat je je lichamelijk en relationeel aangetrokken voelt tot iemand van het andere geslacht. Dus, een man die zich aangetrokken voelt tot een vrouw en een vrouw tot een man. Andere seksuele gedragingen dan heteroseksualiteit zijn in sommige culturen en geloofsvormen taboe en/of verboden en soms als iets abnormaals en afwijkends gezien.Lees meer over cultuur, religie en seks:Cultuur en seks

Geplaatst in: seksuele identiteit

Leefsituatie van tienermoeders in Nederland

Het kan best lastig zijn om op jonge leeftijd een kind te krijgen. Tienermoeders zelf zeggen dat vooral het moederschap en het opgeven van je vrijheid het moeilijkst is. Ook kan het lastig zijn in je relatie. Je vriend is ineens niet alleen je vriend, maar ook de vader van je kind. Het is lastig om een kind te combineren met je opleiding. Ook huisvesting kan soms lastig zijn. In een aantal steden, zijn er speciale woningen voor tienermoeders.

Geplaatst in: tienermoeder

Seks tegen je zin

Wanneer je seks hebt met een ander, gebeurt dit waarschijnlijk als jullie er beiden zin in hebben. Maar het komt ook weleens voor dat iemand seks tegen haar of zijn zin heeft. Seks tegen je zin is seks die jij niet wilt of ongewenst vindt. Hiermee respecteert de ander jouw grenzen niet.

Geplaatst in: neuken onveilig vrijen relaties

Date fail

Geplaatst in: relaties

Oh my God!

Religie en seksualiteit lijken vaak niet samen te gaan. Toch kan het ook anders!Religie en seksualiteit kunnen botsen, vooral op het gebied van homoseksualiteit, abortus of seks voor het huwelijk. Het maakt hierbij niet eens zoveel uit met welk geloof je bent opgegroeid; of dit nu streng christelijk is, of streng islamitisch.


Dag van de rechten van het kind

Iedere jongere heeft rechten. Helaas staan de kranten er vol mee: misbruik van zeer jonge kinderen in een kinderdagverblijf en misbruik binnen de RK Kerk. Soms moet je als jongere tegen jezelf en/of anderen in bescherming worden genomen. Hoe is dat in de wet eigenlijk geregeld op het gebied van seksualiteit?

Geplaatst in: leeftijd seksueel geweld

Het web van een liefdesmeisje

Op 18 oktober is het de Europese Dag tegen Mensenhandel. In Nederland komt het ook voor dat er  slachtoffers gemaakt worden onder minderjarigen. Bijvoorbeeld door mensenhandelaren die worden aangeduid met de term “loverboy”. Iedereen heeft weleens van een loverboy gehoord, maar wist je dat er ook lovergirls zijn?

Geplaatst in: geheim seksueel geweld

Voor gek tijdens seks?

Voor fijne seks bestaat geen handleiding en zijn er geen regels. Iedereen vindt verschillende dingen lekker en ontdekt dit vanzelf. Maar hoe zorg je er nou voor dat je niet voor gek staat?Als je seks nog aan het ontdekken bent, kun je onzeker zijn over van alles en nog wat. Je eigen lichaam, jouw gevoelens en ook de gevoelens van de ander voor jou. Als je nog niet zo veel ervaring hebt, kun je je bovendien afvragen hoe seks nou precies moet. Want hoe weet je nou precies hoe je bijvoorbeeld moet vingeren of aftrekken?


Divorce or not

Na Gooische vrouwen is er weer een nieuwe serie bedacht door Linda de Mol. Dit keer gaat het niet over rijke ‘Gooische’ vrouwen maar over 3 mannen die samen in een villa terechtkomen. Ze hebben alle drie een ander verhaal, maar waar het op neer komt is dat een relatie door meerdere factoren in de problemen kan komen.

Geplaatst in: liefdesverdriet relaties