Informatie

relaties

Wanneer je een relatie hebt, komt hier meestal ook intimiteit bij kijken. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je elkaar de hand vasthoudt, met elkaar knuffelt, zoent of neukt. Een probleem dat hierbij op kan treden, is dat de ene persoon al eerder aan bepaalde vormen van intimiteit toe is dan de ander. Het kan zijn dat het voor de één al een hele stap is om met de ander te tongzoenen, terwijl de ander al graag verder zou willen.
Dan kan het gebeuren dat je dingen met de ander doet waar je nog helemaal niet aan toe bent. Misschien omdat je denkt dat het zo hoort, en bang bent dat de ander de relatie verbreekt als je niet die dingen doet. In zo’n situatie moet jij je goed bedenken dat het heel belangrijk is dat je pas met iemand zoent, knuffelt, vrijt of neukt, wanneer jij er zelf aan toe bent.

Als je nog niet toe bent aan seks, omdat je nog niet zo lang een relatie met die ander hebt, is het verstandig hier mee te wachten. Je mag dan ook verwachten dat de ander dit begrijpt en respecteert als jullie een goede relatie hebben. Wanneer dat niet zo is, kan je misschien beter nog even nadenken of je wel echt een goede relatie hebt. Het is in een relatie niet de bedoeling dat je bijvoorbeeld zoent of seks hebt tegen je zin in, alleen omdat de ander dat wil en je bang bent dat hij of zij het uitmaakt.

Artikelen

Seks tegen je zin

Wanneer je seks hebt met een ander, gebeurt dit waarschijnlijk als jullie er beiden zin in hebben. Maar het komt ook weleens voor dat iemand seks tegen haar of zijn zin heeft. Seks tegen je zin is seks die jij niet wilt of ongewenst vindt. Hiermee respecteert de ander jouw grenzen niet.

Geplaatst in: neuken onveilig vrijen relaties

Date fail

Geplaatst in: relaties

Voor gek tijdens seks?

Voor fijne seks bestaat geen handleiding en zijn er geen regels. Iedereen vindt verschillende dingen lekker en ontdekt dit vanzelf. Maar hoe zorg je er nou voor dat je niet voor gek staat?Als je seks nog aan het ontdekken bent, kun je onzeker zijn over van alles en nog wat. Je eigen lichaam, jouw gevoelens en ook de gevoelens van de ander voor jou. Als je nog niet zo veel ervaring hebt, kun je je bovendien afvragen hoe seks nou precies moet. Want hoe weet je nou precies hoe je bijvoorbeeld moet vingeren of aftrekken?


Divorce or not

Na Gooische vrouwen is er weer een nieuwe serie bedacht door Linda de Mol. Dit keer gaat het niet over rijke ‘Gooische’ vrouwen maar over 3 mannen die samen in een villa terechtkomen. Ze hebben alle drie een ander verhaal, maar waar het op neer komt is dat een relatie door meerdere factoren in de problemen kan komen.

Geplaatst in: liefdesverdriet relaties

Liefde maakt blind

Verliefdheid… trillende handen, stralende ogen, geen eetlust, vlinders in je buik, een bijna onbeperkte energie en een hevig verlangen om in de buurt van de andere persoon te zijn. De ander is geweldig, alles is leuk en voor slechte eigenschappen ben je blind… Wat gebeurt er eigenlijk in ons lichaam als we verliefd zijn?

Geplaatst in: verliefd relaties

Boer of bachelor?

Vraag jij je ook weleens af waar de echte leuke mannen van Nederland zijn? Door de stadse bomen zie je het bos wellicht niet meer, maar op het platteland vind je leuke boerenjongens bij de vleet!Maandag 15 oktober is officieel Internationale dag van de plattelandsvrouw. Het platteland; het klinkt wel leuk. Net als Yvon Jaspers met zo’n leuk gebreid vest en kleurige kaplaarzen in de modder rondbanjeren. Maar als je moest kiezen, zou je dan voor de koeien en hooibalen gaan, of toch voor een leuk terrasje en een hippe schoenenwinkel om de hoek?

Geplaatst in: verliefd relaties

Luister nou eens naar me!

Wij jongeren horen alsmaar dat we niet luisteren! Maar luisteren onze ouders eigenlijk wel naar ons? Overal hoor je mensen hun beklag doen over “de jeugd van tegenwoordig”. Ook in deze tijd zijn er weer verhalen over comazuipen, happy slapping, breezerseks en gameverslaving. Iedereen duikt met elkaar het bed in, rookt zich te pletter, gebruikt drugs en drinkt veel te veel alcohol! Is het nou werkelijk zo slecht gesteld met jongeren, of was het vroeger niet anders? Dit is een discussie die iedere keer terugkomt.

Geplaatst in: relaties

Friends with benefits?

Met vrienden deel je bijna alles: plezier als je bijvoorbeeld op stap of op vakantie bent, verdriet bij het uitraken van een relatie, en memorabele momenten zoals een diploma-uitreiking. Sommigen vrienden delen zelfs af en toe een bed.Vriendschap wordt door veel mensen als een van de belangrijkste relaties gezien. Op Wereld Vriendschapsdag kun je ze laten weten dat je ze waardeert. Wat betekenen ze eigenlijk voor jou?

Geplaatst in: relaties

Onzeker in je relatie

Iedereen is wel eens onzeker over zijn/ haar relatie. Vooral als je iemand heel leuk vindt. Een gevolg van onzeker zijn in je relatie is vaak jaloezie. Je bent onzeker over jezelf of over jullie relatie en door je jaloers te gedragen, wil je dat de ander laat zien dat hij of zij jou de aller-leukste vindt. Heb je hier last van? Probeer erover te praten met je partner. Misschien kom je erachter dat de ander ook jaloers of onzeker is. Het helpt als je dit van elkaar weet. Is je partner jaloers? Bedenk dat dit vaak te maken heeft met onzekerheid.

Geplaatst in: relaties