Informatie

seksuele identiteit

Artikelen

Wanneer ben je biseksueel?

Wanneer je zowel op mannen als op vrouwen valt, ben je biseksueel. Het maakt je dus niet zoveel uit of je partner man of vrouw is. Misschien heb je afwisselend seks en relaties met jongens en met meiden, of misschien tegelijkertijd.

Geplaatst in: seksuele identiteit

Culturen, geloofsvormen en heteroseksualiteit

In de meeste culturen en geloofsvormen wordt heteroseksualiteit als de norm gezien. Heteroseksualiteit wil zeggen dat je je lichamelijk en relationeel aangetrokken voelt tot iemand van het andere geslacht. Dus, een man die zich aangetrokken voelt tot een vrouw en een vrouw tot een man. Andere seksuele gedragingen dan heteroseksualiteit zijn in sommige culturen en geloofsvormen taboe en/of verboden en soms als iets abnormaals en afwijkends gezien.Lees meer over cultuur, religie en seks:Cultuur en seks

Geplaatst in: seksuele identiteit

Oh my God!

Religie en seksualiteit lijken vaak niet samen te gaan. Toch kan het ook anders!Religie en seksualiteit kunnen botsen, vooral op het gebied van homoseksualiteit, abortus of seks voor het huwelijk. Het maakt hierbij niet eens zoveel uit met welk geloof je bent opgegroeid; of dit nu streng christelijk is, of streng islamitisch.


Komen mannen echt van Mars?

Dat mannen en vrouwen verschillend zijn, dat valt niet te ontkennen. Mannen kunnen bijvoorbeeld maar één ding tegelijk, en vrouwen hebben geen ruimtelijk inzicht. Een van de vele verschillen tussen man en vrouw. Naast de uiterlijke lichamelijke kenmerken zijn er natuurlijk nog veel meer verschillen tussen mannen en vrouwen te bedenken. Mannen hebben gemiddeld meer hersencellen dan vrouwen (al is dat maar 16 procent), bij vrouwen is het centrum van de emoties in de hersenen veel groter dan bij mannen.


Uit de kast scoort!

Wat nou als je merkt dat iemand in je omgeving gevoelens heeft voor een jongen of meisje van hetzelfde geslacht? Is dat verkeerd, of juist heel erg oké? Scoort hij of zij daarmee punten?


Borstkanker

Het kan oneerlijk verdeeld zijn in het leven. Je rookt niet, je drinkt niet en je sport regelmatig. Kortom je leeft gezond. En dan ineens, pats-boem, je hebt borstkanker!Borstkanker is de meest voorkomende soort kanker bij vrouwen, namelijk 22 procent van alle soorten betreft borstkanker. Jaarlijks treft het wereldwijd ongeveer 1 miljoen vrouwen. De kans op borstkanker wordt voor een belangrijk deel bepaald door de leeftijd; vrouwen op hogere leeftijd hebben er een grotere kans op.


Bi Pride

Als je bi-seksuele gevoelens hebt kan je het best lastig hebben. Als eerste al om het zelf te ontdekken, want de ene keer denk je dat je “gewoon” hetero bent en vervolgens wordt je toch weer verliefd op iemand van hetzelfde geslacht.


Hoe weten meiden dat ze lesbisch zijn?

Als een meisje vaak fantaseert over iemand van hetzelfde geslacht, verliefd wordt op iemand van hetzelfde geslacht en zou willen vrijen met iemand van hetzelfde geslacht, dan is het waarschijnlijk dat zij lesbisch is maar dat hoeft niet altijd.Het is ook heel normaal om in de puberteit te fantaseren over seks met iemand van hetzelfde geslacht. Je bent dan nog vaak bezig met je eigen identiteit te zoeken en dat wil niet altijd zeggen dat je dan gelijk lesbisch bent.

Geplaatst in: seksuele identiteit

Uit de kast

Uit de kast komen betekent dat je mensen gaat vertellen dat je homoseksueel of biseksueel bent bent.Het kan best eng zijn om uit de kast te komen. Dat is ook logisch, je weet nooit hoe anderen reageren.Je kunt beginnen om “in stapjes” uit de kast te komen. Zo kan je als eerste je beste vriend(in) vertellen dat je homo of biseksueel bent. Kies in ieder geval iemand uit die je vertrouwt.

Geplaatst in: seksuele identiteit

Hoe weten jongens dat ze homo zijn?

Als een jongen vaak fantaseert over een andere jongen, verliefd wordt op iemand van hetzelfde geslacht en/of ermee zou willen vrijen, dan is het waarschijnlijk dat hij homoseksueel is, maar dat hoeft niet altijd. Het kan namelijk heel normaal zijn dat je in de puberteit fantaseert over seks met iemand van hetzelfde geslacht. Je bent dan namelijk bezig je eigen seksuele identiteit te zoeken en te onderzoeken wat je aantrekkelijk vindt.

Geplaatst in: seksuele identiteit