Informatie

geslachtsdelen

De geslachtsdelen zijn die delen van je lichaam waaraan men kan herkennen of je (biologisch gezien dan) een jongen of een meisje bent. Dat zijn de lichaamsdelen waarmee je neukt. Wanneer je in de pubertijd komt, beginnen de geslachtsdelen eigenlijk pas echt te groeien. Deze groei stopt ongeveer rond je 18e. Penissen en vagina’s zien er allemaal verschillend uit, geen één is er hetzelfde. Een penis kan bijvoorbeeld besneden zijn en de ene vagina heeft grotere schaamlippen dan de andere.

Artikelen

Piercings: pijnlijk of prinsheerlijk?

Prinsjesdag is niet echt een sexy dag en bij de meeste prinsen zul je je geen bruisend seksleven kunnen voorstellen alhoewel de media de laatste tijd anders doen geloven. Seksenzo stuitte op het feit dat een genitale piercing vernoemd is naar een prins! We zijn voor je op zoek gegaan naar de details.

Geplaatst in: fetish geslachtsdelen

De penis

De penis is het mannelijk geslachtsorgaan (ook wel lid, piemel of pik genoemd) wat gebruikt wordt voor plassen en voor de seks.Veel jongens zijn onzeker over hun penis. Zij zijn vaak bang dat hun penis te kort, te klein, te dik of te dun is. Het blijkt dat ongeveer 50% van de mannen hun eigen penis te klein vinden en nog geen 0,2 % van de mannen vinden hun penis te groot.Bij 70% van de mannen is de penis in erectie, tussen de 11,7 en 15,2 cm lang. De gemiddelde omtrek is tussen de 8 en de 12 cm. De lengte van een slappe penis zegt niets over de lengte in een erectie.

Geplaatst in: geslachtsdelen

De schaamlippen

Je vagina bestaat onder andere uit je kleine en grote schaamlippen. Dit is eigenlijk een verkeerde benaming, want vaak zijn je kleine schaamlippen groter dan je grote schaamlippen. Je kan hierdoor beter spreken over binnenste (kleine) en buitenste (grote) schaamlippen. Veel vrouwen zijn onzeker over hun schaamlippen, omdat ze denken dat de binnenste schaamlippen kleiner horen te zijn, maar dat is dus niet zo!

Geplaatst in: geslachtsdelen

De vagina

Meisjes hebben een vagina. Geen enkele vagina is hetzelfde en sommigen meisjes hebben grotere schaamlippen dan anderen. Over het algemeen zijn de binnenste schaamlippen groter dan de buitenste schaamlippen.De vagina is de toegangsweg naar de baarmoeder. Het is een elastische buis, bekleed met slijmvlies. Normaal gesproken is die buis vrij nauw. Maar je vagina is heel rekbaar en soepel. Als je opgewonden bent, wordt je vagina vochtig. Zo kan er vrij makkelijk een penis of bijvoorbeeld vingers naar binnen.

Geplaatst in: geslachtsdelen

De balzak

De balzak (of scrotum) is een zak van huid waarin zich de zaadballen (teelballen) bevinden, die elk aan een streng hangen. Het is de taak van de balzak om een ideale temperatuur voor de zaadproductie in de zaadballen te scheppen. De tweede taak van de zaadballen bestaat uit de vorming van testosteron, het mannelijk geslachtshormoon. De zaadballen van de jongen bevinden zich zelden op dezelfde hoogte.

Geplaatst in: geslachtsdelen