Informatie

problemen met seks

Vrijwel iedereen heeft in zijn of haar leven wel eens problemen met seks. Dat is heel normaal. Zo kan jouw seksuele verlangen minder zijn na een stressvolle dag op school of na het werk. En zo heb je misschien meer moeite om opgewonden te raken als jouw relatie niet lekker loopt. Deze seksuele problemen kunnen na verloop van tijd min of meer vanzelf verdwijnen, maar dat gebeurt lang niet altijd. Het kan lastig zijn de oorzaak te achterhalen. En zelfs als duidelijk is waardoor het ontstaat, kan het moeilijk zijn het probleem alleen of met je partner op te lossen. Zoek je in een vroeg stadium hulp, dan is een kortdurende therapie vaak voldoende om de problemen op te lossen. Wacht je (te) lang, dan kunnen de problemen zich opstapelen en wordt therapie ingewikkelder. Heb je een relatie, dan loop je bovendien het risico dat deze erop stuk loopt.

Artikelen

Help....ik krijg geen orgasme

Niet kunnen klaarkomen heet anorgasmie. Je kunt geen orgasme bereiken tijdens de seks of bij masturbatie. Je ervaart dan geen hoogtepunt van seksuele opwinding. Anorgasmie is het meest gemelde seksuele probleem bij vrouwen; de helft van alle vrouwen heeft er ooit mee te maken ( gehad). Bij mannen zegt slechts een op de tien geen orgasme te kunnen krijgen.

Geplaatst in: orgasme problemen met seks

Wat kunnen seksuele problemen zijn?


Geen AAH maar AUU!

Seks hoort prettig en fijn te zijn, maar wat als dit nou niet zo is? Het zou kunnen zijn dat je gespannen bent waardoor het vrijen pijn doet.

Geplaatst in: vrijen problemen met seks

Onzeker in bed

We zijn allemaal weleens onzeker in bed. Je bent onzeker over wat jouw partner van jouw lichaam denkt of onzeker als de seks minder makkelijker gaat. Vrouwen denken misschien wel in bed aan hun cellulitisbillen of gaan twijfelen over de maat van hun borsten. Veel jongens zijn vaak onzeker over hun penis. Jouw onzekerheid kan dat als het ware projecteren op de ander: 'Jij zult wel niet voldoende aan mij hebben'. 'Ik schiet tekort en misschien ga je dan naar een ander!'

Geplaatst in: problemen met seks

Uitstellen van zaadlozing

Er zijn veel mannen die het gevoel hebben te snel klaar te komen. Vaak is dit echt niet aan de hand. Hoewel de porno-industrie je anders wil laten zien komen de meeste mannen na 2-3 minuten klaar. Seks bestaat ook niet alleen uit penetratie, gebruik je fantasie, je kunt veel meer leuke dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan pijpen, beffen enz.Heb je toch het gevoel dat je te snel klaarkomt of willen jullie langer van de seks genieten, dan kun je wel proberen om je zaadlozing uit te stellen.

Geplaatst in: orgasme problemen met seks

Te vroeg klaarkomen

Te vroeg klaarkomen betekent dat je een zaadlozing krijgt, terwijl je dat nog niet wilt. Je komt bijvoorbeeld al klaar zodra de penis een beetje geprikkeld wordt of voor of net nadat de penis in de vagina gaat. Er wordt ook van een voortijdige zaadlozing gesproken je als jongen sneller klaarkomt dan je eigenlijk zou willen. Het kan komen door de angst het niet goed te doen, de angst maakt de opwinding groter, en dus komen ze sneller klaar.

Geplaatst in: orgasme problemen met seks

Wat kan je doen als je geen orgasme kan krijgen?

Als jij of je partner regelmatig geen orgasme bereikt, probeer er dan over te praten. Als het niet beter wordt, kan je ook naar je huisarts gaan of chatten met iemand bij Seksenzo.Als het probleem van psychische aard is of het gevolg van slechte techniek, zal de huisarts je naar een seksuoloog verwijzen. Als het probleem door medicijnen wordt veroorzaakt, zal de arts proberen zo mogelijk op een ander medicijn over te schakelen.

Geplaatst in: orgasme problemen met seks

Hormonen en seksualiteit

Hormonen bepalen voor een groot deel onze lichamelijke groei, aanleg en ontwikkeling. Daarnaast spelen je hormonen ook mee bij je seksualiteit.


Minder zin in seks


Afkeer van seks

Het kan zijn dat je een afkeer hebt van seks. Je voelt je angstig of voelt al weerzin bij alleen al de gedachte aan seks. Dit is vaak het gevolg van een eerdere vervelende seksuele ervaring. Ook kan het zijn dat je deze angst en weerzin voelt, terwijl je nog nooit seks hebt gehad. Dan is het beter om nog even te wachten voor je begint met seks.

Geplaatst in: problemen met seks