Informatie

zwangerschap

Jonge meisjes zijn heel vruchtbaar. Je kan dus ook van de eerste keer zwanger raken. Je kan bewust kiezen voor een zwangerschap. Maar voor velen komt het ongepland. Als je jong bent, is zwanger zijn niet altijd goed nieuws. Een kind verandert je leven ingrijpend. Niet iedereen is er klaar voor. Het is belangrijk om zo snel mogelijk zeker te weten of je zwanger bent of niet.

Artikelen

Preventie van zwangerschap en bescherming bij seks

Seks hebben kan heerlijk zijn, maar kan ook risico’s hebben. Seks zonder bescherming kan een zwangerschap en/of SOA tot gevolg hebben. Het is daarom belangrijk vooraf te weten hoe jij jezelf kunt beschermen en, als het mis gaat, waar je terecht kunt.


Onbevlekte ontvangenis, mythe of waarheid?

Vraag jij je ook weleens af of je zwanger kunt raken zonder dat je geslachtsgemeenschap hebt gehad? Hoe zit dat eigenlijk, kan je als maagd inderdaad zwanger raken?


Wat zijn de mogelijkheden als je zwanger bent?

Als je weet dat je zwanger bent, zijn er drie mogelijkheden:-Je kunt de zwangerschap uitdragen en het kind houden.- Je kunt de zwangerschap uitdragen en het kind afstaan voor adoptie.-Of je kunt de zwangerschap afbreken (een abortus laten uitvoeren).Zie voor meer informatie:Leefsituatie van tienermoeders in Nederland

Geplaatst in: abortus zwangerschap

Hoe vertel ik mijn ouders dat ik zwanger ben?

Je hebt een test gedaan en je bent zwanger. Hoe vertel je je ouders dat je zwanger bent? En wanneer dan? Een zwangerschap kun je niet makkelijk geheim houden. Je krijgt , als je niets doet, een dikke buik en na negen maanden heb je een kind om voor te zorgen. Vroeg of laat komen je ouders er toch wel achter. Je kunt het je ouders het beste zo snel mogelijk vertellen.


Wanneer doe ik een zwangerschapstest?

Als je denkt zwanger te zijn, of hieraan twijfelt, kun je vanaf het moment dat je overtijd bent een zwangerschapstest doen. Een positieve test betekent dat je zwanger bent. Als de test negatief is, maar je bent toch niet ongesteld geworden, moet je de test na een week herhalen. Lees altijd goed de bijsluiter voor je de test doet.

Geplaatst in: zwangerschap

Wat zijn de symptomen van zwangerschap?

Het eerste symptoom van zwangerschap is dat de menstruatie wegblijft. Soms is die er nog wel, maar dan veel lichter en korter dan gewoonlijk. Andere symptomen van zwangerschap zijn gevoelige borsten, misselijkheid en ongewone vermoeidheid. Ga meteen naar een dokter of drogist voor een zwangerschapstest. Durf je niet alleen te gaan, vraag dan of iemand met je meegaat.Zie ook:

Geplaatst in: zwangerschap