Informatie - Seks

Seks

Seks is seks, iedereen heeft er mee te maken of zal er ooit mee te maken krijgen. Seks komt in allerlei soorten en standjes. Jongens met meisjes. Jongens met jongens. Meisjes met meisjes of beide. In trio's of hele groepen. In missionaris stand of op zijn hondjes. Zo normaal als dat lijkt is het voor sommige niet. Praten over seks of je geaardheid is voor veel mensen niet gemakkelijk.
Seks kan ook negatieve gevolgen hebben. Je vergeet een keer een condoom en loopt een soa op of raakt onbedoeld zwanger. De seks die je hebt gehad deed pijn of was tegen je zin in.

In onze artikelen vind je antwoord op vele vragen. Mocht je antwoord er niet tussen zitten kun je een vraag stellen aan onze deskundigen via de e-Consult. Of misschien wil je een keer anoniem van je afpraten. Via de Chat kun je een afspraak maken met één van onze deskundigen.

Artikelen

Help....ik krijg geen orgasme

Niet kunnen klaarkomen heet anorgasmie. Je kunt geen orgasme bereiken tijdens de seks of bij masturbatie. Je ervaart dan geen hoogtepunt van seksuele opwinding. Anorgasmie is het meest gemelde seksuele probleem bij vrouwen; de helft van alle vrouwen heeft er ooit mee te maken ( gehad). Bij mannen zegt slechts een op de tien geen orgasme te kunnen krijgen.

Geplaatst in: orgasme problemen met seks

Seks tegen je zin

Wanneer je seks hebt met een ander, gebeurt dit waarschijnlijk als jullie er beiden zin in hebben. Maar het komt ook weleens voor dat iemand seks tegen haar of zijn zin heeft. Seks tegen je zin is seks die jij niet wilt of ongewenst vindt. Hiermee respecteert de ander jouw grenzen niet.

Geplaatst in: neuken onveilig vrijen relaties

Wat kunnen seksuele problemen zijn?


Tongzoenen

Tongzoenen is een heel intieme manier van zoenen. Het wordt ook wel tongkus of tongen genoemd. Een tongzoen is een zoen die jij je moeder of je vader nooit geeft. Bij tongzoenen hebben jullie beiden de mond wat geopend en dansen en bewegen de tongen van jullie beiden in je mond om elkaar heen. Je zoent dus anders en als je het fijn gaat vinden dan reageert je lichaam er misschien ook op een andere manier dan bij een “gewone” zoen.

Geplaatst in: zoenen

Leeftijd en de eerste keer seks

De leeftijd waarop je aan die eerste keer seks toe bent is voor iedereen verschillend. De een kan op jonge leeftijd al toe zijn aan de eerste keer, de ander wacht liever wat langer of komt de juiste persoon later tegen. Belangrijk is dat je naar je eigen gevoel luistert, naar je eigen leven kijkt en je niet laat beïnvloeden door verhalen van anderen of door wat je denkt dat hoort.

Geplaatst in: eerste keer maagd

Zal ik bloeden tijdens mijn eerste keer seks?

In sommige culturen moet een meisje bloeden tijdens haar eerste keer seks; anders zou ze geen maagd zijn. Maar is het ook zo dat een meisje altijd bloed bij de eerste keer?

Geplaatst in: eerste keer

Preventie van zwangerschap en bescherming bij seks

Seks hebben kan heerlijk zijn, maar kan ook risico’s hebben. Seks zonder bescherming kan een zwangerschap en/of SOA tot gevolg hebben. Het is daarom belangrijk vooraf te weten hoe jij jezelf kunt beschermen en, als het mis gaat, waar je terecht kunt.


Hoogtepunten

Geplaatst in: seksuele opwinding

Oh my God!

Religie en seksualiteit lijken vaak niet samen te gaan. Toch kan het ook anders!Religie en seksualiteit kunnen botsen, vooral op het gebied van homoseksualiteit, abortus of seks voor het huwelijk. Het maakt hierbij niet eens zoveel uit met welk geloof je bent opgegroeid; of dit nu streng christelijk is, of streng islamitisch.


De eerste keer

Met “de eerste keer” wordt bedoeld: de eerste keer dat je seks hebt. Het is een speciale en spannende gebeurtenis. Daarom is het belangrijk om er iets leuks en fijns van te maken. Seksenzo.info krijgt via het e-Consult en de chat veel vragen over die eerste keer.Deze vragen variëren van doet het de eerste keer pijn, tot past een penis er gelijk in de eerste keer?

Geplaatst in: eerste keer