Informatie

eerste keer

Voor de eerste keer met je vriend of vriendin seks hebben is voor bijna iedereen een spannende ervaring. Er wordt vaak gezegd dat je na deze eerste keer geen ‘maagd’ meer bent. Doe het met iemand waar jij je bij op je gemak voelt. Neem de tijd voor elkaar, vertel elkaar lieve en spannende dingen. Zo is de kans het grootst dat de eerste keer lekker en leuk wordt. Zorg er altijd voor dat je ‘het’ veilig doet. Het beste kun je een condoom gebruiken, deze beschermt jullie tegen soa’s en tegen zwangerschap. De eerste keer zijn jullie waarschijnlijk een beetje zenuwachtig. Je wilt dat alles perfect gaat en dat het een spetterende eerste keer wordt. Het kan gebeuren dat jullie allebei gespannen en serieus zijn.

Artikelen

Leeftijd en de eerste keer seks

De leeftijd waarop je aan die eerste keer seks toe bent is voor iedereen verschillend. De een kan op jonge leeftijd al toe zijn aan de eerste keer, de ander wacht liever wat langer of komt de juiste persoon later tegen. Belangrijk is dat je naar je eigen gevoel luistert, naar je eigen leven kijkt en je niet laat beïnvloeden door verhalen van anderen of door wat je denkt dat hoort.

Geplaatst in: eerste keer maagd

Zal ik bloeden tijdens mijn eerste keer seks?

In sommige culturen moet een meisje bloeden tijdens haar eerste keer seks; anders zou ze geen maagd zijn. Maar is het ook zo dat een meisje altijd bloed bij de eerste keer?

Geplaatst in: eerste keer

De eerste keer

Met “de eerste keer” wordt bedoeld: de eerste keer dat je seks hebt. Het is een speciale en spannende gebeurtenis. Daarom is het belangrijk om er iets leuks en fijns van te maken. Seksenzo.info krijgt via het e-Consult en de chat veel vragen over die eerste keer.Deze vragen variëren van doet het de eerste keer pijn, tot past een penis er gelijk in de eerste keer?

Geplaatst in: eerste keer

Beter een blauwtje lopen, dan een groentje blijven!

De winter heeft de afgelopen week flink van zich laten spreken. Helaas is het geen vakantieperiode, dus gaan de dagelijkse bezigheden door en moet jij ook vast de kou trotseren. Deze maanden lijken misschien niet ideaal voor een leuke flirt of ontmoeting. Het is donker buiten en iedereen is dik ingepakt. Toch kan er voldoende aanleiding zijn om eens iemand aan te spreken!

Geplaatst in: eerste keer verlegen

Op welke leeftijd mag je seks hebben

De leeftijd waarop je voor het eerst aan seks doet is voor elk persoon anders. Sommigen hebben heel jong al hun eerste ervaringen met seks. Er zijn ook jongeren die liever wachten of bij wie het wat langer duurt voor zij de geschikte persoon ontmoeten. Welke scenario jij ook volgt het is verstandig om je eigen gevoel te volgen, laat je niet van de wijs brengen door wat anderen vinden of wel al hebben gedaan, jij weet wat en wanneer het goed voor jou is.

Geplaatst in: eerste keer leeftijd maagd

Eerste tongzoen

Tongzoenen is leuk en spannend en intiem maar de eerste keer tongzoenen kan best eng zijn. Waarschijnlijk kennen jullie elkaar al wat langer en wil je wat verder gaan dan een “gewone” zoen op de lippen.

Geplaatst in: eerste keer zoenen

Beginnen met vrijen

De meeste mensen beginnen voor het eerst met vrijen als ze erg verliefd zijn op elkaar : als je verliefd bent, wil je vaak zoveel mogelijk bij elkaar zijn en aan elkaar zitten en zo dicht mogelijk bij je vriend of vriendin zijn. Lekker strelen en zoenen of gewoon tegen elkaar aan liggen en knuffelen. En soms wil je dan nog dichter bij elkaar zijn en dat is door te beginnen met vrijen.

Geplaatst in: eerste keer vrijen