Informatie

masturberen

Masturberen is vrijen met jezelf. Je wind hiermee jezelf op. Als je een vriend(in) hebt is het ook voor de ander opwindend als voorspel. Masturberen is ook leerzaam. Je leert je eigen lichaam kennen, je leert wat je lekker vindt en hoe je klaar kan komen, het is een goede voorbereiding op seks met een ander en je ontdekt algemene dingen over seks. De meeste mensen masturberen, soms wat meer, soms wat minder. Masturberen is dus niet raar en je hoeft je er niet voor te schamen. Ook als je een relatie hebt is masturberen normaal.

Artikelen

Verslaafd aan masturbatie of de gewoonste zaak van de wereld?

Via www.seksenzo.info krijgen we vaak de vraag van jongeren die regelmatig masturberen of zij verslaafd zijn aan masturberen. Soloseks of masturberen hoort bij een gezonde seksuele ontwikkeling. Jongeren die masturberen kennen immers hun eigen lichaam beter. Maar wanneer wordt masturbatie een verslaving? 

Geplaatst in: masturberen

Masturberen binnen je relatie

Masturberen of zelfbevrediging doe je omdat dit lekker is. Niemand kent jouw lichaam zo goed als jijzelf.  Door te masturberen kan je een hoogtepunt of orgasme bereiken, iets wat in het begin van een relatie soms niet lukt als je vrijt met de ander. Als je weet wat je zelf fijn vindt en wat je minder fijn vindt, dan kan dat je helpen om je partner ook beter aan te sturen tijdens een vrijpartij samen. Masturberen binnen je relatie blijft iets wat van jou is, ongeacht je leef- of woonsituatie. Ook samen, gelijktijdig masturberen en kijken naar elkaar kan erg opwindend zijn.


Masturberen bij meisjes: vingeren

Veel meisjes masturberen. Een ander woord hiervoor is vingeren. Er zijn verschillende manieren om te vingeren.De meeste meisjes raken opgewonden van strelen van de clitoris. Dit is de meest gevoelige plek van je lichaam. Als je nog niet volledig opgewonden bent, kan de clitoris ook te gevoelig zijn. Dan kan je het best eerst rond de clitoris strelen, rondom beide kanten van de vagina en bij de grote en kleine schaamlippen. Ga dan steeds dichter naar de clitoris toe.

Geplaatst in: masturberen

Masturberen bij jongens: aftrekken

Veel jongens masturberen door zich af te trekken. Hierbij leg je je hand om de penis en beweeg je de voorhuid op en neer over de eikel, omdat deze het gevoeligst is. Kijk hierbij welk tempo het fijnst is. Als je besneden bent (je hebt geen huid over de eikel) is de eikel wat minder gevoelig. Je kunt dan wat spuug of glijmiddel gebruiken. Je kunt ook eens wat anders proberen tijdens het aftrekken, zoals je hand andersom houden of maar een aantal vingers gebruiken. Geef tijdens het masturberen ook aandacht aan andere gevoelige plekjes, zoals je tepels, ballen en dijen.

Geplaatst in: masturberen