Informatie

neuken

Neuken wil zeggen dat een jongen met zijn stijve penis in de vagina gaat. En dat het meisje de penis in haar vagina binnenlaat. Andere woorden voor neuken zijn: geslachtsgemeenschap, met elkaar naar bed gaan, 'het' doen of seksen.

Artikelen

Seks tegen je zin

Wanneer je seks hebt met een ander, gebeurt dit waarschijnlijk als jullie er beiden zin in hebben. Maar het komt ook weleens voor dat iemand seks tegen haar of zijn zin heeft. Seks tegen je zin is seks die jij niet wilt of ongewenst vindt. Hiermee respecteert de ander jouw grenzen niet.

Geplaatst in: neuken onveilig vrijen relaties

Wat kunnen seksuele problemen zijn?


Oorzaken van remmingen bij seks

Alcohol Van alcohol is bekend dat jongens hierdoor minder goed in staat zijn een erectie te krijgen. Alcohol werkt remmend op onder andere seksuele opwinding. Dat is ook het geval bij verschillende soorten drugs, vooral bij langdurig gebruik.       Gedachten aan andere dingen of problemen        


Onbeschermde seks en nu?

Je hebt onbeschermde seks gehad en bent bang om een soa te hebben. Ook al heb je geen klachten of nemen de klachten af, dan nog is het belangrijk om je te laten testen. Dit kan je doen vanaf drie weken na de onbeschermde seks. Als blijkt dat je een soa hebt opgelopen, is dit in de meeste gevallen goed te behandelen. Hoe eerder je er bij bent hoe beter.Daarnaast is er ook nog kans op een eventuele zwangerschap. Ongeveer tweeënhalve week na de onbeschermde seks kan het meisje een zwangerschapstest doen.


Hoe vrij ik veilig?

Veilig vrijen betekent dat je zorgt dat je beschermd bent tegen SOA en zwangerschap. Dit houdt in dat je altijd een condoom gebruikt als je niet weet of de persoon met wie je seks hebt een SOA kan hebben. Dit is niet alleen belangrijk bij neuken, maar ook bij anale seks en pijpen. Beffen kun je veilig doen door een beflapje te gebruiken. Ga er niet van uit dat de ander altijd een condoom bij zich heeft, zorg dat je zelf ook wat bij je hebt. Wees meteen duidelijk naar de ander dat je niet vrijt zonder een condoom en geef je grenzen aan.

Geplaatst in: neuken veilig vrijen soa condoom

Menstruatie en vruchtbaarheid

Je menstruatie en vruchtbaarheid hebben veel met elkaar te maken. Om dat te begrijpen is een beetje kennis van de menstruatiecyclus nodig. Onder invloed van hormonen bouwt je baarmoeder elke maand slijmvlies op, om een goede omgeving voor een eventuele zwangerschap te creëren, en wordt er een eitje gerijpt. Als het slijmvlies is opgebouwd, komt er een eisprong en ben je het meest vruchtbaar. Als je zwanger wordt, krijg je geen menstruatie omdat het slijmvlies nodig is en als je niet zwanger wordt krijg je 2 weken na de eisprong je menstruatie.

Geplaatst in: neuken onveilig menstruatie

Menstruatie en seks

Seks tijdens de menstruatie kan voor sommige meiden en jongens heel ontspannend of opwindend zijn, maar kan net zo goed als afstotelijk of vies worden bestempeld. Sommige meisjes hebben tijdens de menstruatie meer zin in seks dan anders. Er zijn zo goed als geen medische bezwaren tegen het hebben van seks tijdens de menstruatie. Omdat er tijdens de menstruatie toch mogelijk wat bloed uit de vagina kan lopen, zijn er een aantal punten waar je extra aandacht aan moet besteden:

Geplaatst in: neuken menstruatie

Verschillende manieren van seks

Er zijn veel verschillende manieren van neuken. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Je kan uiteraard variatie aanbrengen in de (stoot)bewegingen: je kan wat dieper stoten, of net heel zachtjes met het topje van de penis in en uit bewegen. Je kan opzij bewegen en zelfs een soort van roerbeweging maken. Je kunt verschillende 'standjes' proberen staand, liggend, zittend enz. maar je kunt bijvoorbeeld ook voorwerpen gebruiken tijdens het vrijen. Bijvoorbeeld handboeien of een dildo. Sommige raken opgewonden van pijn tijdens het neuken. Ze gebruiken bijvoorbeeld zweepjes of tepelklemmen.

Geplaatst in: neuken

Vaginale of anale seks

Wanneer de penis in de vagina of de anus penetreert (binnendringt) dan spreken we van geslachtsgemeenschap. Dit wordt ook coïtus genoemd. Penetratie van de penis in de vagina = vaginale seks Penetratie van de penis in de anus = anale seks.

Geplaatst in: neuken

Standjes

Vrijen kun je op allerlei verschillende manieren doen. Soms ligt de jongen bovenop en de meisje onderop of andersom. Er zijn genoeg mogelijkheden maar dat is een kwestie van uitproberen. Je merkt vanzelf wat jij het prettigst vindt. Seks doe je niet alleen voor jezelf. Seks heb je met zijn tweeën. Let daarom ook op je vriend of vriendin. Heeft de ander het naar zijn zin? Vraag ernaar. Is hij of zij zenuwachtig? Probeer hem of haar gerust te stellen.

Geplaatst in: neuken