Informatie

orgasme

Een orgasme (klaarkomen of climax) is het hoogtepunt van seksuele stimulering. Een lichamelijke en geestelijke ontlading bij de man en vrouw. Een orgasme wordt vaak als doel van seks gezien, niet iedereen is het daar mee eens. Het gevoel van een orgasme is heerlijk, maar er zijn veel meer seksuele handelingen die een lekker gevoel kunnen geven.

Artikelen

Help....ik krijg geen orgasme

Niet kunnen klaarkomen heet anorgasmie. Je kunt geen orgasme bereiken tijdens de seks of bij masturbatie. Je ervaart dan geen hoogtepunt van seksuele opwinding. Anorgasmie is het meest gemelde seksuele probleem bij vrouwen; de helft van alle vrouwen heeft er ooit mee te maken ( gehad). Bij mannen zegt slechts een op de tien geen orgasme te kunnen krijgen.

Geplaatst in: orgasme problemen met seks

Oeh, ah, ah… oeps!

Geplaatst in: orgasme

Uitstellen van zaadlozing

Er zijn veel mannen die het gevoel hebben te snel klaar te komen. Vaak is dit echt niet aan de hand. Hoewel de porno-industrie je anders wil laten zien komen de meeste mannen na 2-3 minuten klaar. Seks bestaat ook niet alleen uit penetratie, gebruik je fantasie, je kunt veel meer leuke dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan pijpen, beffen enz.Heb je toch het gevoel dat je te snel klaarkomt of willen jullie langer van de seks genieten, dan kun je wel proberen om je zaadlozing uit te stellen.

Geplaatst in: orgasme problemen met seks

Te vroeg klaarkomen

Te vroeg klaarkomen betekent dat je een zaadlozing krijgt, terwijl je dat nog niet wilt. Je komt bijvoorbeeld al klaar zodra de penis een beetje geprikkeld wordt of voor of net nadat de penis in de vagina gaat. Er wordt ook van een voortijdige zaadlozing gesproken je als jongen sneller klaarkomt dan je eigenlijk zou willen. Het kan komen door de angst het niet goed te doen, de angst maakt de opwinding groter, en dus komen ze sneller klaar.

Geplaatst in: orgasme problemen met seks

Orgasme vrouw

Als een vrouw een orgasme krijgt, trekken de spieren van de bekkenbodem, rond de vagina en de anus, zich ritmisch samen. De spieren spannen en ontspannen zich. Soms gebeurt dit ook in de baarmoeder. Deze samentrekkingen geven een prettig en opwindend gevoel in de schaamstreek. Sommige vrouwen voelen een orgasme door hun hele lichaam.

Geplaatst in: orgasme

Orgasme man

Een orgasme bij een man bestaat uit snelle ritmische spiersamentrekking, de spieren spannen en ontspannen zich, waardoor het in de bijballen opgeslagen sperma via de urinebuis naar buiten wordt gestuwd. Dit noemt laatste noem je de ejaculatie. De hoeveelheid sperma die bij een ejaculatie vrij komt varieert van man tot man en hangt ook af van hoe lang geleden en hoe vaak je ervoor bent klaargekomen.

Geplaatst in: orgasme

Wat kan je doen als je geen orgasme kan krijgen?

Als jij of je partner regelmatig geen orgasme bereikt, probeer er dan over te praten. Als het niet beter wordt, kan je ook naar je huisarts gaan of chatten met iemand bij Seksenzo.Als het probleem van psychische aard is of het gevolg van slechte techniek, zal de huisarts je naar een seksuoloog verwijzen. Als het probleem door medicijnen wordt veroorzaakt, zal de arts proberen zo mogelijk op een ander medicijn over te schakelen.

Geplaatst in: orgasme problemen met seks