Informatie

religie

Uit wat voor cultuur, geloof of achtergrond je ook komt, je krijgt allemaal een keer te maken met de liefde. Seks en liefde zijn soms moeilijk los te koppelen, vooral als je te maken hebt met een religieuze achtergrond. Als je gelovig bent opgevoed krijg je veel moois mee vanuit je jeugd, maar er kunnen zich ook problemen voor doen.

Artikelen

Oh my God!

Religie en seksualiteit lijken vaak niet samen te gaan. Toch kan het ook anders!Religie en seksualiteit kunnen botsen, vooral op het gebied van homoseksualiteit, abortus of seks voor het huwelijk. Het maakt hierbij niet eens zoveel uit met welk geloof je bent opgegroeid; of dit nu streng christelijk is, of streng islamitisch.


Respect

Christen, jood, moslim, Hindoestaan, boeddhist of niet gelovig, iedereen heeft het recht en verdient het respect om zich vanuit zijn eigen religieuze achtergrond op zijn manier seksueel te ontwikkelen. Ook onderwerpen als homoseksualiteit en abortus liggen in bijna alle religies gevoelig. Maar dat neemt niet weg dat iedereen ermee te maken kan krijgen en daar, gelovig of niet, op zijn eigen manier op reageert en mee omgaat. Daarom is het belangrijk om over dit soort dingen te kunnen praten met elkaar. Op die manier kan iedereen juiste balans vinden tussen geloof en seks.

Geplaatst in: religie

Seks voor het huwelijk

Veel streng gelovigen vinden seks voor het huwelijk niet acceptabel en baseren zich hiervoor op religieuze regels.

Geplaatst in: religie

Cultuur en seks

Cultuur heeft een grote invloed op je beeld van seks en hoe vrij je hier mee omgaat. Je cultuur en opvoeding bepalen voor een groot deel je normen en waarden en dit bepaalt natuurlijk ook je idee over seks.

Geplaatst in: religie