Informatie

seksuele opwinding

Het is je vast weleens gebeurd…. je hebt zin in seks, maar vervolgens ben je niet genoeg opgewonden. Hiermee bedoelen we dat je vagina niet nat genoeg of je penis niet stijf (genoeg) wordt om te kunnen neuken. Dit kan vervelend zijn, voor jou en je partner, zeker wanneer dit vaker gebeurt. Je kunt dan het gevoel hebben dat je faalt.

Seksuele opwinding begint door inwendige en uitwendige prikkels: een gedachte, een blik, een beeld of muziek. Met deze prikkels kan iets gedaan worden. Als je er niets mee doet, verdwijnt het vaak soms al na enkele secondes. Je ziet dat wanneer mensen seksueel opgewonden zijn, de polsfrequentie en de ademfrequentie omhoog gaan. Er is sprake van een bloeddrukstijging, van een verhoogde spierspanning en de genitaliën vullen zich met bloed.

Artikelen

Preventie van zwangerschap en bescherming bij seks

Seks hebben kan heerlijk zijn, maar kan ook risico’s hebben. Seks zonder bescherming kan een zwangerschap en/of SOA tot gevolg hebben. Het is daarom belangrijk vooraf te weten hoe jij jezelf kunt beschermen en, als het mis gaat, waar je terecht kunt.


Hoogtepunten

Geplaatst in: seksuele opwinding

Seks met de astrologische Schorpioen

Het geheim van seks zit voor een gedeelte in de astrologie. Je sterrenbeeld vertelt je namelijk hoe je seksueel in elkaar steekt, bijvoorbeeld gepassioneerd wild, of romantisch teder. Deze keer nemen we het sterrenbeeld Schorpioen onder de loep. Natuurlijk moet je een horoscoop nooit al te serieus nemen, maar het kan toch handig zijn om te weten wat je kunt verwachten van de Schorpioen en hoe je hem of haar het beste kunt verleiden.

Geplaatst in: seksuele opwinding

Sensuele chocolade

Buiten doet het herfstachtig aan, in de winkels zijn alweer pepernoten gesignaleerd.. Heb je behoefte aan iets warms, sensueels en iets van chocolade? En wil je er last minute nog even op uit? Misschien is een bezoekje aan 1 van de winkels van Patrick Roger dan wel wat voor jou.

Geplaatst in: seksuele opwinding

Lichte salade voor de zwoele zomeravonden

Met de warmte is het heerlijk om een lichte maaltijdsalade te maken. Kies daarbij eens voor heerlijke romige avocado en vijgen!

Geplaatst in: seksuele opwinding

Sexy sushi

De afgelopen dagen heb je jezelf waarschijnlijk propvol gegeten met kalkoen en kerstkransjes. De kruidnootjes en chocoladeletters had je er nog niet afgetraind en over een paar dagen moet je weer aan de oliebollen. Help, wat eten we tussen Kerst en Oud & Nieuw?Hopelijk wordt je met dit recept geïnspireerd. Sushi is heel gezond om te eten, leuk om te maken en kan bovendien heel sexy geserveerd worden! Bovendien zijn de norivellen (zeewier) ook nog een afrodisiacum, wat betekent dat het lustopwekkend werkt!Sushirolletjes met tonijn

Geplaatst in: seksuele opwinding

Plezier op het toilet!

Seks op een andere plek dan in of op bed is voor velen de ultieme fantasie. De spontane actie en het idee dat je betrapt kan worden is ontzettend opwindend. Wat dacht je van het toilet?


Verrukkelijke vijgen

Middenin deze gure periode is de verleiding weer groot om met je sloffen aan onder je fleecedekentje op de bank te kruipen. Echt verleidelijk voor je partner is dat natuurlijk niet. De herfstachtige periode kan daarom wel een sensuele boost krijgen met dit lustopwekkende gerecht.En de vijg is een vrucht die we hier bij uitstek voor kunnen gebruiken! De vijg is naast appels en peren een herfstvrucht en heeft bovendien een wel erg sensuele vorm. Eenmaal door midden gesneden pronkt er sappig rood vruchtvlees wat je direct doet smachten.

Geplaatst in: seksuele opwinding

Hormonen en seksualiteit

Hormonen bepalen voor een groot deel onze lichamelijke groei, aanleg en ontwikkeling. Daarnaast spelen je hormonen ook mee bij je seksualiteit.


Minder zin in seks