Informatie

vrijen

Vrijen is eigenlijk pas leuk, als het voor jullie allebei fijn is. Als je voor de eerste keer vrijt met je vriend of vriendin, weet je waarschijnlijk nog niet wat je vriend of vriendin lekker vindt. Dan kun je dit aangeven tijdens het vrijen en neuken zelf. Voelt iets niet lekker, zeg dit dan gewoon. Voelt iets anders wel lekker, zeg dit dan ook. Op die ontdekken jullie elkaars fijne plekjes. Wees niet bang om het te zeggen als je iets helemaal niet fijn vindt, Het is helemaal niet vreemd als je wensen van elkaar verschilt, maar praat daarover. Doe niet alleen maar wat je zelf lekker vindt, probeer ook rekening met elkaar te houden.

Artikelen

Seks tegen je zin

Wanneer je seks hebt met een ander, gebeurt dit waarschijnlijk als jullie er beiden zin in hebben. Maar het komt ook weleens voor dat iemand seks tegen haar of zijn zin heeft. Seks tegen je zin is seks die jij niet wilt of ongewenst vindt. Hiermee respecteert de ander jouw grenzen niet.

Geplaatst in: neuken onveilig vrijen relaties

Wat kunnen seksuele problemen zijn?


Preventie van zwangerschap en bescherming bij seks

Seks hebben kan heerlijk zijn, maar kan ook risico’s hebben. Seks zonder bescherming kan een zwangerschap en/of SOA tot gevolg hebben. Het is daarom belangrijk vooraf te weten hoe jij jezelf kunt beschermen en, als het mis gaat, waar je terecht kunt.


Vrolijke seks

Tijdens de seks heeft zowel de man als vrouw een voorkeur voor een beetje humor. Samen vrolijke seks hebben is voor een vrouw geen ongewone wens. Het is algemeen bekend dat vrouwen humor een aantrekkelijke eigenschap in een man vinden.

Geplaatst in: vrijen

Geen AAH maar AUU!

Seks hoort prettig en fijn te zijn, maar wat als dit nou niet zo is? Het zou kunnen zijn dat je gespannen bent waardoor het vrijen pijn doet.

Geplaatst in: vrijen problemen met seks

Oorzaken van remmingen bij seks

Alcohol Van alcohol is bekend dat jongens hierdoor minder goed in staat zijn een erectie te krijgen. Alcohol werkt remmend op onder andere seksuele opwinding. Dat is ook het geval bij verschillende soorten drugs, vooral bij langdurig gebruik.       Gedachten aan andere dingen of problemen        


Hoe vrij ik veilig?

Veilig vrijen betekent dat je zorgt dat je beschermd bent tegen SOA en zwangerschap. Dit houdt in dat je altijd een condoom gebruikt als je niet weet of de persoon met wie je seks hebt een SOA kan hebben. Dit is niet alleen belangrijk bij neuken, maar ook bij anale seks en pijpen. Beffen kun je veilig doen door een beflapje te gebruiken. Ga er niet van uit dat de ander altijd een condoom bij zich heeft, zorg dat je zelf ook wat bij je hebt. Wees meteen duidelijk naar de ander dat je niet vrijt zonder een condoom en geef je grenzen aan.

Geplaatst in: neuken veilig vrijen soa condoom

Beginnen met vrijen

De meeste mensen beginnen voor het eerst met vrijen als ze erg verliefd zijn op elkaar : als je verliefd bent, wil je vaak zoveel mogelijk bij elkaar zijn en aan elkaar zitten en zo dicht mogelijk bij je vriend of vriendin zijn. Lekker strelen en zoenen of gewoon tegen elkaar aan liggen en knuffelen. En soms wil je dan nog dichter bij elkaar zijn en dat is door te beginnen met vrijen.

Geplaatst in: eerste keer vrijen