Informatie

wat is normaal?

Bijna iedereen krijgt in zijn leven wel eens te maken met seks. De een begint er vroeger mee dan de ander. Het kan zijn dat je vrienden over seks praten, terwijl jij hier nog geen ervaring mee hebt. Er is geen minimale of maximale termijn wanneer je seks hoort te hebben in een relatie. Sommige stelletjes hebben vanaf de eerste dag al seks, anderen wachten er maanden mee. Allebei de situaties zijn volkomen normaal, als je maar allebei wilt en wacht tot jullie er allebei klaar voor zijn. Ook one-night stands zijn niet vreemd, belangrijk is natuurlijk wel dat je het veilig doet. Een van de belangrijkste regels van seks is dat je alleen doet wat je wilt en waar je aan toe bent. Andersom kan natuurlijk ook, dat je al verder bent op seksueel gebied dan de mensen in je omgeving. Ook hiervoor geldt dat als je dit zelf zo wilt het niet abnormaal is.

Artikelen

St… Sto… Stotteren

Je herkent het vast wel: je bevindt je in een groep, alle ogen zijn op jou gericht, je wil wat zeggen en ja hoor… Je begint te stotteren.Je schaamt je rot en begint tot overmaat van ramp ook nog eens te blozen! Stotteren voelt misschien rot voor jezelf maar tegelijk: mensen die stotteren en blozen worden als sympathieker en betrouwbaarder gezien. En daar houden de voordelen niet op. Want datgene wat je moet leren om stotteren onder controle te krijgen helpt je ook bij andere dingen en bij één in het bijzonder...

Geplaatst in: wat is normaal?

Kaal of kammen?

Tegenwoordig is het scheren van je lichaamsbeharing helemaal in. Het is zelfs zo dat de modetrends hier op van invloed zijn. Tot voor kort werden bossen haar nog als sexy gezien. Wat vind jij?Er zijn mensen die zich hebben aangesloten bij een groep, die zichzelf de smoothies noemen. Smoothies hebben nergens lichaamsbeharing. Ze scheren alles af, behalve hun hoofdhaar, wimpers en wenkbrauwen. Een enkeling haalt zelfs ook deze beharing weg.

Geplaatst in: wat is normaal?

Een sexy maatje meer

Vaak denken vrouwen dat het schoonheidsideaal voor een man een slank modelletje is, maar is dat nu wel echt zo? Als dat zo zou zijn, dan zouden er heel wat vrouwen eindigen als een alleenstaande oude vrijster.

Geplaatst in: wat is normaal?

Voor gek tijdens seks?

Voor fijne seks bestaat geen handleiding en zijn er geen regels. Iedereen vindt verschillende dingen lekker en ontdekt dit vanzelf. Maar hoe zorg je er nou voor dat je niet voor gek staat?Als je seks nog aan het ontdekken bent, kun je onzeker zijn over van alles en nog wat. Je eigen lichaam, jouw gevoelens en ook de gevoelens van de ander voor jou. Als je nog niet zo veel ervaring hebt, kun je je bovendien afvragen hoe seks nou precies moet. Want hoe weet je nou precies hoe je bijvoorbeeld moet vingeren of aftrekken?


Komen mannen echt van Mars?

Dat mannen en vrouwen verschillend zijn, dat valt niet te ontkennen. Mannen kunnen bijvoorbeeld maar één ding tegelijk, en vrouwen hebben geen ruimtelijk inzicht. Een van de vele verschillen tussen man en vrouw. Naast de uiterlijke lichamelijke kenmerken zijn er natuurlijk nog veel meer verschillen tussen mannen en vrouwen te bedenken. Mannen hebben gemiddeld meer hersencellen dan vrouwen (al is dat maar 16 procent), bij vrouwen is het centrum van de emoties in de hersenen veel groter dan bij mannen.


Uit de kast scoort!

Wat nou als je merkt dat iemand in je omgeving gevoelens heeft voor een jongen of meisje van hetzelfde geslacht? Is dat verkeerd, of juist heel erg oké? Scoort hij of zij daarmee punten?


Borstkanker

Het kan oneerlijk verdeeld zijn in het leven. Je rookt niet, je drinkt niet en je sport regelmatig. Kortom je leeft gezond. En dan ineens, pats-boem, je hebt borstkanker!Borstkanker is de meest voorkomende soort kanker bij vrouwen, namelijk 22 procent van alle soorten betreft borstkanker. Jaarlijks treft het wereldwijd ongeveer 1 miljoen vrouwen. De kans op borstkanker wordt voor een belangrijk deel bepaald door de leeftijd; vrouwen op hogere leeftijd hebben er een grotere kans op.


Bi Pride

Als je bi-seksuele gevoelens hebt kan je het best lastig hebben. Als eerste al om het zelf te ontdekken, want de ene keer denk je dat je “gewoon” hetero bent en vervolgens wordt je toch weer verliefd op iemand van hetzelfde geslacht.


Experimenteren

Sommige jongeren experimenteren tijdens de pubertijd met seks met iemand van hetzelfde geslacht. Daar hoef je je geen zorgen over te maken, het kan je helpen jouw voorkeur duidelijker te maken. De meeste jongeren hebben een duidelijk beeld van hun seksuele voorkeur tegen de tijd dat ze volwassen zijn.

Geplaatst in: wat is normaal?

Masturberen binnen je relatie

Masturberen of zelfbevrediging doe je omdat dit lekker is. Niemand kent jouw lichaam zo goed als jijzelf.  Door te masturberen kan je een hoogtepunt of orgasme bereiken, iets wat in het begin van een relatie soms niet lukt als je vrijt met de ander. Als je weet wat je zelf fijn vindt en wat je minder fijn vindt, dan kan dat je helpen om je partner ook beter aan te sturen tijdens een vrijpartij samen. Masturberen binnen je relatie blijft iets wat van jou is, ongeacht je leef- of woonsituatie. Ook samen, gelijktijdig masturberen en kijken naar elkaar kan erg opwindend zijn.