Informatie

zoenen

Er zijn een heleboel verschillende soorten zoenen. De ontmoetingszoen of de vriendschapszoen zijn 'zakelijke zoenen'. Het zijn de bekende kussen op de wang wanneer je iemand begroet of wanneer je afscheid neemt van iemand.
Zoenen is gezond voor het gebit, omdat je tijdens deze activiteit meer speeksel aanmaakt. Liefdeszoenen zijn anders van aard. De tongzoen bijvoorbeeld, waarbij de tongen een soort dans met elkaar uitvoeren. Dan heb je nog de nekzoen of de bijtkus. Veel vrouwen geven aan dat de nek een favoriete plaats is om gezoend te worden. En wie kent niet de zuigzoen, een soort markeringskus voor je partner.

Artikelen

Tongzoenen

Tongzoenen is een heel intieme manier van zoenen. Het wordt ook wel tongkus of tongen genoemd. Een tongzoen is een zoen die jij je moeder of je vader nooit geeft. Bij tongzoenen hebben jullie beiden de mond wat geopend en dansen en bewegen de tongen van jullie beiden in je mond om elkaar heen. Je zoent dus anders en als je het fijn gaat vinden dan reageert je lichaam er misschien ook op een andere manier dan bij een “gewone” zoen.

Geplaatst in: zoenen

Eerste tongzoen

Tongzoenen is leuk en spannend en intiem maar de eerste keer tongzoenen kan best eng zijn. Waarschijnlijk kennen jullie elkaar al wat langer en wil je wat verder gaan dan een “gewone” zoen op de lippen.

Geplaatst in: eerste keer zoenen

Wat gebeurt er met je lichaam bij het zoenen?

Zoenen zet eigenlijk je hele lichaam op zijn kop. De bloeddruk stijgt, de ademhaling versnelt en de stofwisseling neemt een tussensprintje. Speekselklieren slaan op hol, de hartslag schiet van zeventig naar honderd slagen per minuut en de hersenen scheiden genotstofjes af, endorfines genaamd die je in een lichte roes brengen. Het gevolg is dat de pupillen zich verwijden, de huid strakker wordt en beetje bij beetje een rozig gevoel ontstaat.Zie ook:Tongzoenen

Geplaatst in: zoenen