anders

Eigenlijk is mn vraag een mengelmoes van meerdere onderwerpen
De pil, moning afther en zwangerschap.

Ik ben eigenlijk altijd goed bezig met veilig sex etc…maar nu is het niet echt goed gegaan.

t was een erg chaotische maand en ik ben wel eens mn pil vergeten, ik weet echter niet of ik hem dan binnen 12 uur nog geslikt heb of later etc. Net omdat t erg onregelmatig was en de jongen waar ik wat mee aant daten ben een weekend langs zou komen heb ik extra condooms besteld voor de zekerheid.

Die paar keer dat we t nu gedaan hebben was het zonder aangezien we alle 2 soa vrij zijn en we ondanks dat er nog geen woordje relatie aan gegeven is wel alleen elkaar hebben. Maar nu met de pil tja. Ook heb ik de laatste dag nog diaree gehad. We hebben een leuke avond gehad en wat gedronken en ik ben dus (heeeeel stom) vergeten t met condoom te doen ook omdat we dit normaal niet doen.
Ik had door t onregelmatig slikken de pil al later gestopt dan normaal dus dat betekent dat ik al eens een dagje echt overgeslagen heb.
Nu was t weekend en ik was niet thuis, ik wist niet dat je ook voor de morning afther naar een weekendapotheek kon, we hebben vrijdag op zaterdag sex gehad en aangezien t me niet lekker zat en liever t zekere voor t onzekere neem ben m maandag gaan halen, ik hem m dus wel geslikt binnen de 72 uur.

Dan was ik donderdag gestopt met de pil en ik stop normaal woensdag en word dan tussen zondag en dinsdag ongesteld. Ik had dus al een dagje langer erbij gerekent maar ik hoorde dat je door de morning aftherpil ook verlaat ongesteld kan worden, en tja donderdag ben ik weer begonnen met de pil, kortom ik ben en word niet meer ongesteld deze maand en moet wachten op de volgende stopweek.

Ik vraag me af hoe groot de kans is dat je zwanger raakt in je stopweek als je de pil niet perfect geslikt hebt, ook omdat in de bijsluiter staat dat als je t eens 2 dagen achter elkaar vergeten bent je de 2de pil wel moet slikken binnen de 12 uur en er verder niks aan de hand moet zijn. En aangezien je met je ongesteldheid eigenlijk ook niet of minder vruchtbaar bent… Heb sowieso geen idee hoe t zit met de pil en de eisprong…Omdat je normaal ja de eisprong krijgt en als je dan niet bevrucht raakt ze die weer afstoten en je dan dus ongesteld word….

Ik vind in de beschrijving van de morning aftherpil niks terug over het sex hebben in de stopweek nadat de pil miss niet 100% gewerkt heeft en het DAN uitblijven van ongesteldheid.
Ik wacht dus nu tot mn volgende stopweek en als ik dan nog ongesteld word haal ik maar een zwangerschapstest. echter ik zit natuurlijk wel helemaal in de stres. De jonge in kwestie val ik pas lastig als ik daadwerkelijk zwanger blijk te zijn, of als mn mensturatie uit blijft volgende week en ik ff een test moet halen.

PS ik heb wel een 2x in mn leven de moring afther geslikt maar dan was ik sowieso niet aan de pil en was de condoom gescheurd en t was nooit zo kort op mn menstruatie…

kunnen jullie me wat meer informatie geven en ook wellicht hoeveel kans er is dat je daadwerkelijk bevrucht raakt in mijn situatie? of t normaal/niet erg is dat ik dan deze stopweek inderdaad niet ongesteld ben geworden etc. Bedoel als je sex hebt heb je altijd een miniscuul kleine kans zwanger te raken, dan moet je t gewoon helemaal NIET doen… maar toch heb je soms meer kansen dan een andere keer.. en tja die 3 weken tot mn stopweek duren nog zo lang als je aan niks anders kunt denken…

heel erg bedankt voor t lezen en voor de tijd die jullie nemen dit te beantwoorden.
Mvg

Post Author:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *