soa

Beste,

Ik contacteer u omdat ik met vragen zit over soa’s, en meer specifiek over HIV.
Ik stuur onder een valse naam, omdat ik er zeker van wil zijn dat dit anoniem gebeurd.

De afgelopen maanden heb ik twee sekspartners gehad.
Bij de ene persoon verliep alles in het begin allemaal veilig en mét condoom. Daarna volgden gesprekken.
Wat hij me vertelde is dat hij met zijn vorige vriendinnen altijd seks had met condoom, aangezien zij geen pil innamen. Ook werd hij vaak getest op soa’s en aids omdat hij lid was van een voetbalploeg, die maandelijks (verplichte) tests aanbood. Toen hebben we een paar keer (2à3 keer) onveilig betrekking gehad, omdat hij voordien altijd stond op veiligheid, en net als mij nogal een controlefreak was op dat vlak. Bijgevolg vertrouwde ik hem dus.
Met de tweede persoon verliep ook alles veilig, maar één keer bleek het condoom te klein waardoor het niet vast bleef zitten en we bijgevolg onveilige seks hadden. Ik weet dat hij een aantal sekspartners had vóór mij, en omdat ik op het moment zelf paniekerig reageerde stelde hij voor een soa/aidstest te doen. Naar eigen zeggen, is hij zo’n test gaan doen, maar begon een dokter hem vooraf eerst vragen te stellen. Namelijk of hij betrekkingen had gehad met een man, of hij drugs gebruikt had met naalden. Omdat het antwoord op beide vragen ‘nee’ was, concludeerde de dokter dat hij weinig kans had om aids te hebben, en zei ze hem dat hij altijd de test mocht doen indien hij wou, maar het niet echt nodig was in zijn geval. Ze vertelde hem ook dat men veel te vaak bang gemaakt wordt door media en publiciteit rond aids, en dat het gevaar helemaal niet zo groot is als men wel zou denken. Na dit gesprek heeft hij de test niet laten uitvoeren.

Nu spookt de angst voor HIV in mijn hoofd, en ik vroeg me af of jullie me, op basis van wat ik net schreef, een test zouden aanraden of niet. Ik heb de ‘Aidstest’ op jullie site al gedaan, maar die vond ik niet zo genuanceerd.
Ik ben over het algemeen altijd snel in paniek als het op zo’n dingen aankomt, vooral omdat ik niet zwart op wit heb staan dat deze twee personen geen drager waren van het HIV-virus, en ik hen maar moet vertrouwen op hun woord.
Ik vraag me dus ook af, of er veel kans is het HIV-virus op te lopen.
Ik heb in totaal zo’n 4 keer onveilig betrekking gehad.
Ik heb me de afgelopen tijd niet grieperig gevoeld (ik las dat dit een mogelijk symptoom was vlak na het oplopen van HIV) en merk daarnaast ook niets abnormaal.
Maar toch wou ik deze mail sturen en alles even kwijt, omdat ik er best mee zit.

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

L.

Post Author:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *