lichaam

Beste,

Ik ben een meisje van 18 jaar oud en ben 2 jaar seksueel actief. 5 maanden geleden kreeg ik ernstige klachten bij mijn vagina. Ik kon niet meer plassen, fatsoenlijk lopen of laat staan zitten. Er werd toen herpes genitalis geconstateerd door alleen er na te kijken. Na andringen werd er een uitstijkje gemaakt en bleek het tòch geen herpes te zijn. Na een tweede uitstrijkje bleek het een candide infectie te zijn. Ik heb met de klachten van candida 8 weken (!!) lang rondgelopen, en pas na 100 keer zeggen dat ik er toch wel volledig van overtuigt was dat het candide was werd het toch aangenomen dat het zo was.
Ik kreeg capsules die ik in moest brengen in mijn vagina, en 3 dagen later waren de klachten verdwenen. Ik kon niet blijer zijn!

Maar nu 5 maanden later is dit alweer de 4e keer dat ik een candida infectie heb. Mijn vriend is pasgeleden ook nog behandeld voor candida met een zalfje. We hebben in de tussentijd geen onveilige seks meer gehad, en altijd condoom gebruikt zodat het niet steeds heen en weer gegeven zou worden.

Maar nu, mijn vraag. Hoe kan het dat ik zo ontzettend vaak candide terug blijf krijgen? Of zit er misschien iets anders achter, en moet ik het toch beter laten controleren via een gynaecoloog?

Alvast ontzettend bedankt!
x

Post Author:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *