seksualiteit

Hallo,
Ik ben 19 en ik heb nog nooit seks gehad. Dat is natuurlijk niet zo’n groot probleem, maar ik vind het wel vervelend dat ik door het idee van seks hebben heel bang en zelfs misselijk wordt. Het is niet eens alleen seks waar ik bang voor ben, maar eigenlijk alle seksuele handelingen.
Ik heb één keer een vriend gehad, waar ik echt heel verliefd op was, maar als hij me zoende of knuffelde kreeg ik al last van een hoop angstgevoelens. Daarom begon ik lichamelijk contact zo veel mogelijk te voorkomen. Ik moet er ook niet aan denken om verder te gaan dan dat, aangezien ik van zoenen al zo angstig wordt. Omdat ik hem uiteindelijk niet eens een knuffel meer durfde te geven, is het natuurlijk al snel uit gegaan.

Als ik met vriendinnen uit ging, probeerde ik jongens ook altijd zo veel mogelijk te ontlopen. Het gebeurde wel is dat er iemand aan mijn billen zat en hier was ik dan de hele avond door van slag.
Inmiddels ben ik ook best bang geworden voor jongens in het algemeen. Ik ga ook niet meer uit.

Ook vind ik het een heel eng idee om mezelf te ‘verkennen’. Dit heb ik dus ook nog nooit gedaan.
Ik schaam me heel erg voor deze angst en ik wordt er heel onzeker van, ook omdat ik niet snap waar het vandaan komt. Ik heb geen vervelende ervaringen en mijn ouders en vrienden zijn ook altijd heel open geweest over seks. Ook heb ik voldoende seksuele voorlichting gehad op school (toen had ik ook de angst nog niet). De angst begon eigenlijk pas na mijn 15e en het is sinds dien alleen maar erger geworden.
Ik wil zo graag over seksualiteit kunnen denken als iets fijns.
Hoe kan ik van deze angst afkomen?

liefs, Arina

Post Author:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *