seksualiteit

Mijn vriendin Frances (22) en ik Ali(22)zijn inmiddels 1 jaar en 4 maanden samen. We doen veel dingen samen en zijn ook serieus bezig met de relatie, we gaan uiteten of we lunchen regelmatig met elkaar, we gaan op trips/vakanties binnen en buitenland, en nog allerlei avonturen. Voor de rest schamen we niet voor elkaar, of dat we ons oncomfortabel voelen als we naakt zijn. Daarnaast behandel ik mijn vriendin met zeer veel respect en liefde.

Het probleem binnen deze relatie is seksueel contact, in het begin van de relatie waren er geen problemen daarmee. maar na 8 maanden begon het steeds minder te worden. Inmiddels hebben we om de 5 a 8 maanden seksueel contact. We hebben het hierover meerdere malen gehad en ze heeft aangegeven dat ze eraan zou werken. Afgelopen keer heb ik weer aangegeven dat ik seksueel zeer gefrustreerd ben en ermee geconfronteerd dat we zolang bij elkaar zijn en zoveel meegemaakt hebben maar dan nog is er geen sex in deze relatie. ze reageerde hier gefrustreerd op en gaf aan dat ze het druk heeft en geen tijd voor heeft en bij haar thuis ook geen privacy heeft omdat ze een kamer deelt met haar zus. Maar bij mij thuis is er wel weer volledige privacy. In tegenstelling tot wat ze had gezegd, dat ze eraan zou werken ik heb zo het idee dat het onderwerp sex taboe is bij haar. Ik heb der duidelijk gemaakt dat ik het respecteer en eraan wil werken.

Mijn vermoeden is dat ze lijd aan HSDD (Hypoactive sexual desire disorder) Omdat ze seksueel totaal niet geprikkeld word, ook niet als we met elkaar liggen in bed is het alleen handje vasthouden en probeert ze lichamelijk contact in vorm van knuffelen of in armen liggen te vermijden. Maar ze heeft zelf wel aangegeven als ze alcohol op heeft en is wezen stappen dat ze dan wel geprikkeld is, en als ik dan dat hoor dan verlies ik het vertrouwen in haar als ze gaat stappen.

Dit probleem heeft ook effect natuurlijk op de relatie zelf. Ik word er onzeker over, vertrouwen in haar als mijn partner is minder desondanks dat ze heeft aangegeven dat het niet aan mij ligt.

Ik wou dit met u delen kijken wat een deskundige hierover zegt en denkt.
Daarnaast wil ik graag weten of ik dit probleem zelfstandig en samen met mijn partner kan oplossen zonder er nog een deskundige bij te halen.

Ik hoop dat u ons kunt helpen.

Met vriendelijke groet,

Ali Mahmod

Post Author:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *