soa

Beste meneer/mevrouw,

Ik voel me nog steeds erg angstig over wat het is gebeurd en wil erg graag zekerheid.
Ongeveer 4 maanden geleden kwam ik erachter dat ik 1,5/2 jaar met chlamydia heb gelopen van mijn ex-vriend. Ik deed een test bij de dokter want ik had erge last van pijn in me buik.

Ik had het 2 keer zonder condoom gedaan met mijn huidige vriend voordat we er achter kwamen dat ik de soa had. We wisten niet meer precies wanneer we voor het laatst onveilige sex hadden gehad, maar ongeveer op 14de dag na de onveilige seks deed hij ook een test, daaruit kwam dat hij geen chlamydia uit. Ik ben nu goed behandeld en er nu van af, maar ik ben nog steeds bang dat we de test bij mijn vriend net te vroeg hebben gedaan omdat we zo bang waren dat hij het ook had. (kan ook best 10 dagen na de onveilige seks zijn geweest.. maar niet minder dan 10 dagen) Het idee dat we te vroeg zijn geweest en ik het misschien van hem terug heb gekregen, dwarrelt nog steeds in m’n hoofd.

Na hoeveel dagen is een soa zichtbaar? Of kan ik hem beter voor zekerheid opnieuw laten testen?

Weet u toevallig ook of er een spreekuur is, om te praten over de gevolgen van chlamydia of iets? Of iemand bij de GGD die mij kan gerust stellen.
Ik ben namelijk nog steeds ontzettend angstig dat ik door die 1,5/2 jaar met chlamydia te hebben gelopen, ik onvruchtbaar ben geworden.
Ik hoop dat er meer mensen zijn die dit hebben en er misschien een gesprek voor is?

Ik vind dit namelijk moeilijk om met mijn moeder te bespreken en zou het er graag met mensen er over hebben die dit ook hebben gehad, of iemand met verstand ervan die mij gerust kan stellen. Ik maak mezelf helemaal gek en voel me schuldig. Kan ik hiervoor naar een psycholoog, ggd, gynacoloog of een andere instelling?

Met vriendelijke groet,
Laura Smits

Post Author:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *