zwangerschap

Eigenlijk heb ik meerdere probleempjes die met elkaar samenhangen.
Het eerste is dat ik, toen ik een maand geleden verderging (alleen handwerk, geen seks) met mijn vriendje, achteraf op de een of andere manier heel erg twijfelde of hij niet perongeluk sperma aan zijn vingers had toen hij mij vingerde. Ik was toen een paar dagen doodsbang dat ik net die één op de weet ik veel mensen zou zijn die daar zwanger door was geworden. 5 dagen later werd ik echter ongesteld, en was in gerustgesteld.
Het tweede is dat ik graag aan de pil wilde, omdat ik heel onregelmatig ongesteld ben. Ik ben hier gisteren mee begonnen, hoewel ik eigenlijk ergens deze week ongesteld zou moeten worden. Ik weet dus dat er grote kans is op een doorbraakbloeding maar ik ga over een halve week op vakantie dus ik het de gok gewaagd, en hoop hard dat ik mijn menstruatie kan uitstellen tot na de vakantie.
Het derde probleem wat hieruit volgt, is dat ik nu heel erg buikpijn heb. Ik denk dat dat komt omdat ik eigenlijk ongesteld moet worden. Ik twijfel dus of ik moet stoppen met de pil en toch maar gewoon even menstrueren. Aan de andere kant ben ik heel bang dat ik toch zwanger ben door dat verdergaan, en dat de buikpijn daardoor veroorzaakt wordt. Het bloed zou dat een innestelingsbloeding geweest kunnen zijn. Ik zal dit dus alleen niet te weten komen als ik de pil blijf slikken.

Ik weet dat ik waarschijnlijk over kom als een onvolwassen naief meisje die geen idee heeft hoe het allemaal werkt, maar ik maak me toch zorgen en vraag me af wat ik het beste kan doen.

Post Author:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *