anticonceptie

Beste meneer/mevrouw,

Hopelijk ben ik met mijn vraag aan het juiste adres…

Ik slik al een aantal jaar de pil. Toen ik er net aan begon had ik een paar weken/maanden achter elkaar pijnlijke borsten. Ik denk omdat mijn lichaam aan de hormonen moest wennen. Dit is uiteindelijk weggegaan. Gedurende de jaren had ik af en toe nog wel eens gevoelige borsten. Maar hier zit totaal geen lijn in. Soms een paar maanden lang niet, en soms wel bijna twee weken lang als aanloop van de menstruatie (onttrekkingsbloed).

Hoe kan het, aangezien ik steeds precies dezelfde hoeveelheid hormonen van de pil binnenkrijg, dat ik de ene keer wel gevoelige borsten heb en de andere keer niet? Het aantal hormonen in je lichaam is toch elke maand gelijk?

Ik vraag dit, omdat ik me ergens zorgen over maak. Ik las namelijk dat je al héél vroeg in de zwangerschap last van gevoelige borsten kan krijgen. Ik heb op dit moment erg gevoelige borsten, terwijl er nog 7 pillen in de strip zitten. Het duurt dus nog zo’n anderhalve week tot ik ongesteld word.

Maar is mijn angst zwanger te zijn terecht? Ik heb seks gehad tijdens mijn stopweek (toen ik ongesteld was). De weken ervoor heb ik netjes al mijn pillen geslikt. Wel heb ik af en toe wel eens wat brijige ontlasting. Niet waterig, maar gewoon erg zacht. Ik las dat diarree de werking van de pil alleen kan verminderen als je echt dagenlang waterige diarree hebt. Klopt dit? En hoe groot is überhaupt de kans dat je zwanger wordt in de stopweek? Is die groter dan tijdens de weken dat je de pil slikt?

Kunt u mij vertellen of mijn gevoelige borsten in mijn situatie een terechte reden zijn om te denken dat ik zwanger zou kunnen zijn? En mocht die kans heel klein zijn, wat kan nog meer een reden zijn voor die gevoelige borsten? Elke keer als ik een pijnscheutje in mijn borsten voel denk ik >> zwanger, help!! Het levert mij ontzettend veel stress op….

Kleine toevoeging: een week ná de seks heb ik een antibioticakuur (Nitrofurantione) gehad voor een blaasontsteking (hierbij heb ik niet gebraakt/diarree gehad). Die antibioticakuur is nu ook alweer een week geleden.

Vriendelijke groet,

Ilona Kok

Post Author:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *