zwangerschap

Beste heer/mevrouw,

Ik heb misschien een beetje een gekke vraag en wellicht is dit niet de plek om de vraag te stellen. Toch zit ik er erg mee en stel hem daarom toch maar. Ik durf het mijn eigen verloskundige niet te vragen.

Ik ben nu 20 weken zwanger. Mijn man en ik zijn 12 jaar (ik ben 26) samen en hebben slechts een keer zonder voorbehoedsmiddel gevreeën. Ik was zo ontzettend verbaasd dat we zwanger waren geraakt van deze ene keer (het was ook nog eens 7 dagen na het begin van mijn laatste menstruatie). Ik weet dat dit natuurlijk kan maar ik werd heel onzeker.

Ik heb in de weken na mijn menstruatie meerdere keren gezwommen, meegedaan aan aquarobics en in een bubbelbad gezeten op de sportschool (waar ik twee weken een proefabonnement had genomen). Ik ben een hoogopgeleide vrouw en had nooit gedacht dat ik me hier zorgen over zou maken, maar ik maakte mij ineens zorgen dat ik misschien zwanger ben geraakt door sperma wat eventueel in het zwembadwater terecht is gekomen. Ik weet dat dit echt absurd klinkt maar door het vele bewegen van de aquarobics (waarbij je je benen ook vaak spreid en omhoog moet doen) ben ik bang geworden dat ik zo zwanger ben geraakt. Of misschien door het bubbelbad wat een beetje afgelegen ligt in de sportschool en misschien voor sommige mannen daarom een plek is waar ze misschien gaan masturberen.

Kortom, ik snap totaal niet waarom ik me druk maak, maar toch maak ik me er druk om.

Mijn vraag is dus eigenlijk of sperma meteen afsterft in chloorwater en of er echt geen ene mogelijkheid is dat ik hierdoor zwanger ben geraakt (door het vele bewegen in het water tijdens aquarobics).

Ik heb zelf al wetenschappelijk artikelen proberen te zoeken op internet maar ik kon niks vinden. Ik hoop dat u antwoord om mijn vraag heeft.

In ieder geval bedankt voor uw aandacht.

Met vriendelijke groet,

Claire

Post Author:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *