E-consult gesteld op Seksenzo oud

Hi,

Ik ben een vrouw van 20 jaar en het cliché verhaal is nu ook voor mij geldig. Ik slik al sinds mijn 16de de pil (Stediril 30) en heb er nooit problemen mee. In principe word ik elke maand gewoon ongesteld en soms slik ik (max!) 1 maand door, maar daarna word ik ook gewoon ongesteld.
En ja hoor, nu is het zo laat. Ik ben niet ongesteld geworden. Vrijdag zou het beginnen en nu (woensdag) nog steeds niets. Ik heb één jaar een relatie en ben dus wel seksueel actief. De seks is 9 vd 10 keer veilig en daarnaast slik ik altijd trouw de pil en vergeet hem zelden tot nooit. Zover ik weet is dat nu ook niet het geval.
Uit een zwangerschapstest komt dat ik NIET zwanger ben, echter is de ongesteldheid nog steeds uitgebleven. Er is ook geen sprake van licht bloedverlies of iets dergelijks.
De kans is zeer klein dat ik wel zwanger zou zijn (bedoel, trouw pil slikken + condoom gebruik + negatieve uitslag van de test), maar ik ben me er wel van bewust dat de mogelijkheid er altijd is, niets is 100% betrouwbaar.
Ik heb wel een stressvol leventje, maar op het moment niet meer dan anders, dus het lijkt me niet dat dat een oorzaak zou kunnen zijn.

Mijn vraag is nu, wat kan ik het beste doen? Kan ik morgen gewoon weer beginnen met mijn nieuwe strip, of kan ik beter even afwachten? Wat kan een oorzaak zijn van het uitblijven van mijn menstruatie? En is het verstandig om me te blijven testen voor een eventuele zwangerschap?

Alvast bedankt, mvg Dorine

Post Author:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *