anticonceptie

Beste meneer, mevrouw,
ik draag nu een jaar een koperspiraaltje, mijn cyclus is altijd heel regelmatig geweest, tot nu toe. Zaterdag had ik ongesteld moeten worden. Uit de zwangerschapstest kwam “niet zwanger”. Wel heb ik het idee dat mijn hormonen door mijn lijf gieren, mijn borsten zijn in een week enorm gegroeid en ik weet nu niet meer wat ik in mijn buik voel. Het spiraaltje zit er namelijk in omdat ik vorig jaar abortus heb gehad en dit voelt wél als zwanger. Afgelopen keer ben ik wel een lange periode ongesteld geweest waarbij ik veel bloed verloor, net als de eerste vier maanden toen het spiraaltje was ingebracht.
Ik heb een afspraak gemaakt bij de huisarts voor morgen om 14:00(ze konden niet eerder)en daar zal waarschijnlijk een verwijsbrief uitkomen.

Mijn vraag is dus wat de opties zijn, wat het zou kunnen zijn en hoe dit kan verlopen. (toch zwanger? spiraal verschoven? moet hij er uit? en waar laat ik dat doen?) Ik ga namelijk niet op internet verder zoeken want dan kom ik de meest verschrikkelijke verhalen tegen die mij alleen maar meer ongerust kunnen maken. Bij de assistente van de huisarts kom ik namelijk ook niet verder dan dat ik wordt bestempeld als “het is niet zo erg, dit kan wel tot morgen wachten”. Alleen dit zijn al hele lange dagen voor mij, dus zou ik graag iets willen horen van iemand die er verstand van heeft zodat ik weer ergens anders aan kan denken.

Alvast bedankt,
Andrée

Post Author:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *