zwangerschap

Hallo,

Ik heb een vraag. Ik ben 22 en in juni heb ik voor het eerst seks gehad. Ik ben een behoorlijke laatbloeier en heb het dan ook gedaan met een jongen die ik al twee jaar leuk vond en vertrouwde. We hadden echter geen relatie en helaas heeft hij daarna niks meer van zich laten horen.
We hebben het veilig gedaan met een condoom. Ik slikte ook de pil, maar was een week ervoor twee pillen vergeten. Deze heb ik niet ingehaald. (Ik slik nu vijf jaar de pil). Ik maakte me dus nergens zorgen over, we hadden het veilig gedaan. Ik ging dus ook gewoon door met het slikken van de pil.

Toch begon ik me op een gegeven moment zorgen te maken. Ik was iets aangekomen en mijn borsten leken groter. Ook kon ik geuren heel sterk ruiken (dit laatste inmiddels niet meer). Ik heb toen een zwangerschapstest gedaan (eentje bij 10 weken en bij 15 weken) maar deze waren allebei negatief.

Op de ene of andere manier blijf ik toch heel bang voor een zwangerschap. Ik ben de grootste stresskip ever, dus waarschijnlijk maak ik me gewoon al weken zorgen om niets. Telkens als ik dan denk: ‘ik ben niet zwanger joh, het kan gewoon bijna niet’, komt er weer iets naar voren waardoor ik wel weer bang ben om zwanger te zijn (bijv. last van mijn onderrug en gevoelig tandvlees). Ik kan me hierdoor slecht concentreren bij mijn studie en raak alleen maar meer gestresst.

Misschien belangrijk om te weten: voor de zomervakantie (toen ik seks had) sportte ik 2 uur in de week (rugby). Tijdens de zomervakantie heb ik niet getraind en na de zomervakantie ben ik minimaal 5,5 uur in de week gaan sporten (ook rugby). Misschien dat mijn opgezette buik daar mee te maken heeft? Ik weet het niet meer. 🙁
Verder zou ik nu in mijn 16e week zitten. Ik ben gewoon ongesteld geworden in mijn stopweken en slik nog steeds de pil.

Hopelijk kunnen jullie me helpen aan een antwoord. Alvast bedankt.
Groetjes, Kyra

Post Author:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *