seksualiteit

Sinds twee jaar heb ik (Bastian 32 jaar) een relatie met een lieve, spontane, slimme en hele mooie vrouw Sanne(27 jaar).
Samen hebben wij veel gedeelde interresses, ondernemen regelmatig leuke uitstapjes en hebben een leuke vriendengroep.
Op een gebied verschillen wij echter enorm en dat is seks.

Het lijkt alsof Sanne helemaal geen behoefte heeft aan seks. Als we seks hebben is dat vrijwel altijd op mijn initiatief. Ik heb tijden geprobeerd om zelf geen intiatief te nemen in de hoop dat ze haar eigen momenten zou kiezen om te vrijen, knuffelen of zoenen, maar helaas kan ik mij (op de eerste 3 maanden van onze relatie na) geen van deze momenten herinneren. Ik merk steeds meer aan mezelf dat ik dit begin te missen. Niet alleen de seks , maar ook iemand die me een keer verrast, vuur in de ogen heeft, lust, dat niet lijkt alsof ik in mijn eentje geniet van seks maar dat we er samen van genieten en in elkaar kunnen opgaan.

Ik weet niet of het volgende er iets mee te maken heeft, maar ik denk dat het toch van belang is te noemen. Sanne is nog nooit klaargekomen, niet tijdens mastureberen en niet tijdens seks. Ik heb hier zelf nooit een punt van gemaakt en heb altijd gezegd dat ik het belangrijk vind dat we dingen doen de we beide lekker vinden. Als we elkaar vertrouwen en ons volledig op ons gemak voelen bij elkaar, zonder schaamte komt dat orgasme misschien wel een keer. Ik heb niet de illusie dat ik Sanne kan laten klaarkomen als ze dat zelf niet kan. Tijdens het neuken of beffen komt er meestal een moment waarop ze haar benen tegen elkaar duwt en zegt dat het te gevoelig wordt. “ze kan niet meer”. Daar waar ik eerst dacht dat het voor mij niet uitmaakte dat Sanne niet klaar kan komen begin ik daar nu toch anders over te denken. Uit vorige relaties weet ik dat het heerlijk is om samen naar een orgasme te werken het is het vuurwerk van een goede vrijpartij en heerlijk om daarna samen uitgeput in elkaars armen te liggen. Sanne is voordat wij een relatie hadden in therapie geweest bij een seksuoloog. Deze vertelde dat er lichamelijk niks aan de hand is en dat ze vertrouwd moest raken met haar eigen lichaam en seksualiteit. bijvoorbeeld door te masturberen, fantaseren, verschillende speeltjes te proberen en erotische films te kijken etc.

Het komt ook voor dat ze ziet dat ik geil ben bijvoorbeeld in bed, douche of in bad. Momenten waarop ik bijvoorbeeld een erectie niet tegen kan houden ( iets waar ik me ook op dat moment niet voor schaam ) Sanne kan dit uiterst knap negeren en lijkt niet te beseffen dat op enig moment het negeren frustrerend kan zijn voor mij. Alsof ze het gevoel van geilheid en opgewonden zijn niet herkend…?

Ik heb een aantal keer geprobeerd om het verschil in behoefte naar seks te bespreken, maar Sanne doet dan zelf alsof er niks aan de hand is.
Vaak in de dagen nadat ik het heb aangekaart hebben we meer seks en neemt ze een soort verplicht initiatief.

Graag zou ik de mening over het bovenstaande van een ander willen horen. Wellicht zijn er tips of adviezen waar wij iets hebben.

Vriendelijke groet
Bastian

Post Author:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *