Dag van de lach

De eerste maandag van mei is het de dag van de lach. Deze dag is bedacht door de grondlegger van de lachyoga. Lachen is heel gezond, ook tijdens seks!

Misschien moet je er niet aan denken, lachen tijdens de seks. Zeker als de ander ineens in de lach schiet! Je vraagt je dan vast af: doe ik iets geks, of lacht hij/zij mij uit? Maar lachen is juist heel goed, ook tijdens de seks. Eigenlijk kan je het juist zien als een compliment: de ander voelt zich helemaal op zijn gemak en ontspannen bij jou. En dat heb je nou net nodig voor lekkere seks!

Aan lachen zitten veel voordelen. Lachen ontspant bijvoorbeeld je spieren en zorgt voor een grotere bloedtoevoer. Dit betekent voor seks dat je goed ontspannen bent en hierdoor meer kan genieten. Door extra bloedtoevoer naar je geslachtsorganen, voelt alles net wat fijner.

Wanneer je veel aan je hoofd hebt of stress hebt, ben je vaak niet zo met seks bezig. Knap als het jou dan nog lukt om opgewonden te worden! Gelukkig helpt ook hier een lachbui bij: lachen zorgt ervoor dat je stresshormonen dalen.

Houd jij het niet zo lang vol tijdens de seks en raak je al snel buiten adem? Lachen verbetert de longcapaciteit en verhoogd het zuurstofgehalte in je bloed. Zo kun je dus wat langer doorgaan.

Ook komen er een aantal hormonen vrij met lachen die ook tijdens seks vrijkomen. Dubbel genot dus! Zo maakt je lichaam bijvoorbeeld extra endorfine en dopamine aan bij lachen. Endorfine heeft dezelfde werking als heroïne en opium en zorgt voor prestatieverhoging en geeft je een blij gevoel. Dit komt ook vrij wanneer je een orgasme hebt. Dopamine geeft hetzelfde gevoel als cocaïne en het blije gevoel wat je hebt als je verliefd bent. Als je een relatie hebt, maakt je lichaam na anderhalf tot drie jaar geen dopamine meer aan als je je vriend(in) ziet. Maar met samen lachen dus wordt dopamine dus wel weer aangemaakt, ook na drie jaar!

Wist je dat: Als je flink de slappe lach hebt je automatische je buikspieren traint? Je ziet mensen vaak bij zo’n knallende lach naar hun buik grijpen en dat komt dus door het aantrekken van de spieren. De bloeddruk is daarnaast ook gebaad bij lachen, want lachen werkt bloeddruk verlagend.

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *