De eerste keer seks, penis en vagina een goede match?

Met “de eerste keer” wordt bedoeld: de eerste keer dat je seks hebt. Het is een speciale en spannende gebeurtenis. Daarom is het belangrijk om er iets leuks en fijns van te maken. We zullen hier twee veel gestelde vragen beantwoorden

Past de penis de eerste keer in de vagina?
Een penis en een vagina zijn eigenlijk voor elkaar gemaakt en passen precies in elkaar.
Wanneer de vrouw opgewonden raakt wordt de vagina ook wat groter. Een vagina is namelijk enorm rekbaar. Het zou dus geen probleem moeten zijn om de penis in de vagina te krijgen wanneer de penis stijf is en de vagina vochtig.
De gemiddelde vagina is 8 centimeter diep, misschien minder dan je zou denken. Maar als een vrouw opgewonden is, kan daar wel de helft bijkomen. Eigenlijk is het vergelijkbaar met een erectie van de penis bij mannen. De breedte van een vagina kan enorm variëren. Dit gaat van nul centimeter in rusttoestand (dan kleven de wanden aan elkaar), tot wel tien centimeter in diameter als een vrouw aan het bevallen is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de grootte van je geslachtsorgaan. Een penis en een vagina kunnen zich aan elkaar aanpassen, waardoor een vagina nooit te groot of te klein zal aanvoelen.

Wat is de gemiddelde leeftijd waarop jongeren voor het eerst seks hebben?

Je vraagt je misschien al een tijdje af hoe het zou zijn de eerste keer. Uit onderzoeken is gebleken dat de gemiddelde leeftijd van jongeren die seksueel actief zijn ligt tussen de zestien en zeventien jaar. Maar de leeftijd waarop je aan de eerste keer seks toe bent is voor iedereen verschillend. De ene persoon zal er zich klaar voor voelen als hij/zij veertien is, iemand anders wil liever wachten tot hij of zij zestien is, maar ook als jij je eerste seksuele ervaring hebt als je twintig bent, is dat prima. Seks is er immers om van te genieten en dit kan niet als je onder druk staat. Er komt een moment dat het zover is en je voor het eerst met iemand naar bed gaat. Dit is natuurlijk een super spannend moment.

WIST JE DAT…? De eerste keer seks voor veel jongeren onverwacht komt? Meisjes hebben vaker dan jongens spijt van hun eerste keer. Dit blijkt uit het onderzoek Seks onder je 25e van Rutgers WPF en Soa Aids Nederland.

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *