Gelovige seks

Seks en geloof, het lijkt een combinatie die niet altijd past. Maar toch krijgt iedereen ooit te maken met seksuele gevoelens, ook als je gelovig bent.

Waar je ook vandaan komt en met welk geloof je ook bent opgevoed, ooit zal je verliefd worden. Als je verliefd wordt zal ook je lichaam zich anders gaan gedragen. Je wilt niet alleen bij elkaar zijn, maar elkaar ook ontdekken. Daar kan het gaan botsen met je geloof.
Seks en liefde zijn soms moeilijk los te koppelen, vooral als je te maken hebt met een gelovige achtergrond. Veel Moslims, Hindoes, Joden en Christenen vinden bijvoorbeeld seks voor het huwelijk niet geaccepteerd. Dit kan ervoor zorgen dat je behoorlijk in de war raakt. Je kunt je schuldig voelen tegenover je ouders en je geloof als je deze seksuele gevoelens toch krijgt.
Goed om te weten is dat er best manieren zijn om elkaar ook lichamelijk te leren kennen, zonder ook echt vaginale of anale seks te hebben. Je kan altijd met elkaar zoenen en al voelend en strelend elkaars lichaam ontdekken. Wat voorop staat is dat je alleen doet waar jijzelf en je vriend/vriendin achter staat. Praat er met elkaar over en probeer samen een weg te vinden, dat je toch van elkaar kan genieten, zonder dat je je daarover achteraf schuldig voelt.

WIST JE DAT?… Met vrijwel alle vormen van seks hebben zowel Christelijke meisjes voor wie het geloof erg belangrijk is als Islamitische meisjes van 12 tot en met 17 jaar, minder ervaring dan niet of minder gelovige meisjes. Bij jongens speelt geloof nauwelijks een rol als het om seksuele ervaring gaat, maar Islamitische jongens hebben wel veel vaker ervaring met betaalde seks. Een kwart van de Islamitische jongens geeft bijvoorbeeld aan wel eens seks te hebben gehad met een prostituee, tegenover 6% onder niet gelovige en Christelijke jongens.

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *