Hard werken of stoppen?

“Een relatie hebben is hard werken” hoor je wel eens. Waarschijnlijk ben jij ook bereid om je best te doen voor een fijne relatie. Maar lukt het dan ook altijd met een beetje doorzettingsvermogen? Of kun je ook een relatie hebben die gewoon niet werkt?

Het is een illusie om te denken dat ‘als je elkaar maar hebt, de liefde alles overwint’. Voor sommige relaties is nu eenmaal geen toekomst weggelegd. Misschien heb je zelf wel eens zo’n relatie meegemaakt of zit je er middenin.
Het is dan heel lastig om voor jezelf te bepalen of je nog wat harder je best moet doen, of beter de handdoek in de ring kunt gooien. Seksenzo geeft je graag wat tips over wanneer je even moet doorbijten of wanneer je er beter mee kunt stoppen.

Iedere relatie kent pieken en dalen. En natuurlijk kost het tijd en energie om een relatie goed te houden. Je zult merken dat het soms best lastig is om het samen fijn te hebben als je middenin een dal zit. Belangrijk is dat je samen over je zorgen kunt praten en daarnaast ook nog plezier kunt hebben met elkaar. Begin je te twijfelen over de toekomst van jullie relatie, vraag je dan af of je het in de basis fijn met elkaar hebt. Is dit gewoon een periode waar jullie even doorheen moeten of zijn er onoverkomelijke problemen tussen jullie? Vaak weet je diep van binnen wel wat je te doen staat. Kom je er toch niet uit, praat er dan eens over met iemand die je vertrouwt. Het kan helpen om een objectief persoon om advies te vragen.

Soms zitten er in de basis van een relatie een aantal zaken niet goed, waardoor er voor jullie geen toekomst is weggelegd. Bij deze ‘basis’ moet je vooral denken aan normen en waarden, achtergrond, voorkeuren, interesses en gedrag. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je partner geen respect voor je heeft. Ook kan het zijn dat je partner een heel specifieke seksuele voorkeur heeft die jij niet deelt. In dit soort gevallen moet je je afvragen of de relatie lang stand kan houden, als jullie hierin erg van mening verschillen.

Je relatie is over het algemeen gedoemd om te mislukken als je je kunt vinden in onderstaande stellingen:
–    Op een feestje of in gezelschap schaam ik me voor het gedrag van mijn partner.
–    Thuis heb ik het heel leuk met mijn partner, maar in het bijzijn van anderen kleineert hij/zij mij altijd.
–    Er is op gebied van seks geen enkele klik tussen ons.
–    We verschillen erg van mening over trouw zijn aan elkaar.

Herken je je eigen gevoel in bovenstaande voorbeelden? Overweeg dan om elkaar te laten gaan. Natuurlijk is dat vervelend en verdrietig, maar waarschijnlijk verdoen jullie elkaars tijd en merk je na verloop van tijd dat je de goede keuze hebt gemaakt. En wie weet kom je snel weer iemand tegen waarmee je relatie wel een kans van slagen heeft!

WIST JE DAT…? Sommige mensen blijven twijfelen of hun partner de juiste is. Zij hebben een ‘knipperlichtrelatie’; het is alsmaar aan-uit-aan-uit. Je kunt dan niet met elkaar leven en niet zonder elkaar. Meestal is het in stand houden van een knipperlichtrelatie geen succes en gaat het uiteindelijk toch echt ‘uit’.

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *