Het vuur weer aanwakkeren

Wie droomt er niet van een fantastische passionele relatie met een mooie, begripvolle, intelligente, gezonde partner?

We hebben er allemaal wel eens mee te maken: sleur. Ook in de slaapkamer zijn er tijden dat het vuur en de passie ver te zoeken zijn. Wat is passie in een relatie eigenlijk en wanneer gaat deze weg? En is het voor levenspartners die elkaar hebben gevonden iets wat altijd blijft bestaan?

Eigenlijk klinkt het niet zo heel romantisch, maar verliefdheid is niet meer dan een reeks van chemische reacties. Die zorgen ervoor dat we ons goed voelen en zo worden uitgelokt om ons voort te planten. De vlinders in de buik, de knikkende knieën de klamme handen horen hier ook bij. De eerste explosieve chemische reactie die verliefdheid zo typeert, verdwijnt of vermindert dus na een bepaalde periode. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het vuur geheel is gedoofd. Om het gevoel van verliefdheid, die dan de passie in de relatie wordt, te blijven behouden, kan je het vuur weer aanwakkeren door het volgen van onderstaande tips.

Aanraken
Hand in hand over straat lopen of een knuffel geven als je elkaar passeert, zijn kleine tekens van affectie die wel eens kunnen verdwijnen. En toch is aanraken belangrijk: het laat het hormoon oxytocine vrijkomen, dat je zin in seks doet toenemen.

Organiseren
Het lijkt misschien niet romantisch, maar soms is het de enige manier om tijd te maken.
Bovendien heeft een ‘gepland seksafspraakje’ het voordeel dat je er een hele dag naar toe kan leven. Je kunt ondeugende sms’jes of e-mails te sturen, zo breng je de sfeer er meteen goed in. Let wel op dat je baas of vrienden / collega’s niet kunnen meelezen!

Experimenteer
Iets nieuws proberen blijft de beste manier om de sleur te doorbreken. Een seksspeeltje, eetbare vingerverf, een rollenspel, een ijsblokje; het zijn allemaal manieren om seks vanuit een andere hoek te benaderen. Doe niets wat je niet wil doen, maar probeer wel open te staan voor nieuwe ervaringen. Neem ook de tijd om de mogelijkheden te ontdekken van een ‘speeltje’.

Verandering
Wijk af van jullie routine, probeer eens een ander standje.
Een andere manier om af te wijken van jullie routine is om seks te hebben op een andere plaats. Doe het eens niet in bed, maar op de trap, het aanrecht, onder de douche of buiten. Dat zorgt voor extra spanning, zeker wanneer je kans loopt om ontdekt te worden. Laat het licht voor de verandering eens aan. Het kan erg opwindend zijn om elkaar in de ogen te kijken. Zo zie je hoe je partner reageert of beter gezegd: van je geniet.

WIST JE DAT…? Mensen die tevreden zijn in een relatie gemiddeld 4 jaar langer leven dan een vrijgezel?

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *