Hoe schoon is jouw kruis?

Iedereen vind het normaal zijn lichaam goed schoon te houden. Goed voor je lichaam zorgen is dus belangrijk. Maar geslachtsdelen mag je wel wat extra aandacht geven. Zeg nou zelf, het is een afknapper wanneer je geconfronteerd wordt met een onfris geurend geslachtsdeel.

Hoe zorg je nou voor goede hygiëne? Je kunt je geslachtsorganen en anus het beste schoon houden door regelmatig te wassen met alleen water. Te veel zeep gebruiken is eigenlijk niet goed voor de gevoelige huid. Ook kan je beter geen Lactacyd, Chilly of dergelijke producten gebruiken, hiermee heb je eerder kans op schimmelinfecties.

Man en seksuele hygiëne

Als je de voorhuid en de eikel niet regelmatig schoonmaakt, zal zich na verloop van tijd een dik, geelwit, kaasachtig slijm ophopen in het gootje achter de eikel. Dit droogt in brokjes op en gaat irriteren en pijn doen als je het verwijdert.
Er kan dan gemakkelijk een ontsteking ontstaan. Het gevolg is pijn, jeuk en een vieze geur.
Ook kan de huid aan je eikel gaan kleven of je voorhuid gaan vernauwen. Met een vieze penis kun je bij een meisje zelf infecties veroorzaken. Het gebruik van een condoom voorkomt de overdracht van (geslacht)ziektes en het geeft bescherming tegen zwangerschap. Dus veilig vrijen!

Vrouw en seksuele hygiëne

Iedere vrouw heeft afscheiding vanuit de schede (vagina): witte vloed. Het dient ervoor om de schede soepel en schoon te houden. De afscheiding is kleurloos of wit, jeukt niet en heeft geen nare geur. De hoeveelheid afscheiding verschilt per persoon. Ook de periode in de maand is van invloed: midden tussen twee menstruaties in is er de meeste afscheiding. Vlak voor en vlak na de menstruatie is er minder afscheiding en zal het ook minder helder zijn, tot witgeelachtig toe.

Voor vrouwen is het belangrijk om altijd van voren naar achteren te vegen en te wassen! Wanneer je van achteren naar voren veegt of wast kunnen er darmbacteriën in je vagina komen. Verschoon wanneer je ongesteld bent, regelmatig maandverband of tampon (om de 2-4 uur).Regelmatig met warm water zorgvuldig de bloedresten verwijderen zorgt ervoor dat je fris blijft ruiken.
Het regelmatig verschonen van je tampon of maandverband voorkomt vieze geurtjes en infectie.

WIST JE DAT…? Dat je sekspeeltjes of hulpmiddelen na gebruik moet schoonmaken. Wanneer je dit niet doet loop je kans op een infectie. Deel jij je seksspeeltje, dan loop je ook een risico op SOA.

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *