Aangifte doen van een loverboy

Als slachtoffer van een loverboy kan je melding of aangifte doen van wat er gebeurd is. Met een melding bij de politie zorg je ervoor dat de informatie vastgelegd wordt. Je kunt jezelf melden als slachtoffer, maar ouders of vriendinnen van een slachtoffer kunnen ook melding doen. Meldingen zijn belangrijk om de politie een duidelijk beeld te geven wie bezig is met loverboy-/ mensenhandelpraktijken. Voor een slachtoffer van mensenhandel kan het belangrijk zijn om voorvallen te melden. Als je later zou besluiten om aangifte te doen kunnen deze meldingen een verhaal ondersteunen.

Je kunt ook aangifte doen zonder dat er eerdere meldingen gemaakt zijn. Als je de keuze maakt om aangifte te doen van een loverboy, dan is dat het begin van een strafrechtelijk onderzoek. Er kunnen getuigen worden gehoord en de verdachte wordt gehoord. Een rechter beslist uiteindelijk of er genoeg bewijs is om de verdachte te straffen.

Als je contact opneemt met de politie is het mogelijk om eerst een informatief gesprek te hebben met iemand die hier speciaal voor is opgeleid (mensenhandelrechercheur).  In zo’n gesprek wordt besproken wat er gebeurd is en hoe jij en de politie daar wat aan kunnen doen. Het is niet altijd nodig om naar het politiebureau te komen, het gesprek kan vaak plaatsvinden op een plek en tijd die jou uitkomen. Na dit eerste gesprek ben je niet verplicht om aangifte te doen. Als je besluit om aangifte te doen zal er een afspraak op het politiebureau gemaakt worden. Je zal dan (nogmaals) je verhaal moeten doen en dit gesprek zal volgens de richtlijnen digitaal opgenomen worden. Hierna wordt er een proces-verbaal van de aangifte gemaakt die je moet lezen en ondertekenen.

Naast het luisteren naar je verhaal en de aangifte opnemen kan de politie er ook voor zorgen dat je bijvoorbeeld een afspraak krijgt bij de GGD voor SOA-testen of zorgen voor crisisopvang (als dat nodig is).

Werkwijze loverboy

Het web van een liefdesmeisje

 

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *