Date fail

Een profiel op een datingsite, blind daten, speeddaten en wie weet een one night stand tot gevolg; tegenwoordig doen we er alles aan om geen single te zijn of blijven. Maar wat als jouw date toch niet zo leuk blijkt te zijn?

Je hebt er de hele week naar uitgekeken. Je bent onder de douche gestapt, hebt je tanden nog een keer gepoetst en op het laatste moment nog een nieuw shirtje aangeschaft. Je hebt een blind date met iemand die zich beschrijft als een sprankelend en spontaan persoon, als iemand die sportief is en van reizen houdt. Eenmaal in het café waar je hebt afgesproken, blijkt dit de saaiste persoon op aarde te zijn, die bovendien wat tussen zijn/haar tanden heeft zitten. Help, hoe kom je hier nou weer vanaf?

Echt chique manieren om dit te doen zijn er maar weinig. Toch kun je bij het maken van het afspraakje al een beetje rekening houden met dit scenario. Spreek bijvoorbeeld af om iets te ondernemen samen. Als je bezig bent (bijv. sporten, een spelletje of iets anders actiefs) hoef je elkaar namelijk minder aan te kijken en met elkaar te praten, voor het geval je niets gemeen hebt. Ook kun je afspreken om ergens een drankje te doen, in plaats van een driegangen diner bij kaarslicht.

Dan komt er een moment waarop je op wilt stappen. Hoe breng je dit handig? Je kunt kiezen voor een leugentje om bestwil. Je moet nog ergens zijn, het is al laat en morgen moet je weer vroeg op. Sommigen (vaak meiden) spreken met een vriendin af dat er in het geval van een mislukte date een berichtje wordt gestuurd, waarna de vriendin een ‘spoedeisend telefoontje’ pleegt zodat jij stel op sprong op kunt stappen met een goed excuus.
Een alternatief is om gewoon eerlijk te zijn. Als je drankje op is kun je bijvoorbeeld besluiten te zeggen dat de date niet is wat je ervan verwacht had, waarna je vrij bent om te gaan en ook geen (fake) telefoonnummer uit hoeft te wisselen.

Nog vervelender kan het zijn als je wakker wordt in een vreemd bed, je ondergoed kwijt bent en er iemand naast je ligt waar je niet blij van wordt. Stiekem uit bed sluipen is een optie, maar ook hier kun je zeggen dat het wat jou betreft eenmalig was en dat je onderweg een ontbijtje oppikt. Misschien is het vervelend om te horen voor de ander, maar duidelijk is het in ieder geval wel.

WIST JE DAT…? Je als vrouw het vluchtgedrag van jouw date kunt bevorderen? Praat onafgebroken over jouw ideale bruiloft en kinderwens, zeg dat je van hem houdt, praat met tranen in je ogen over je ex of stel een potje armworstelen voor. Waarschijnlijk gaat hij er al vandoor voordat jij hoeft voor te stellen dat jullie het hier maar bij moesten laten!

 

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *