Make love not war

…We stonden tegen over elkaar. Hij was boos, ik was ook boos. De lucht was geladen met spanning. Ik keek hem in zijn ogen, en hij keek in de mijne. En ineens was daar een vurige kus…

Liefde is niet altijd rozengeur en maneschijn. Zelfs in een goede relatie komt af en toe ruzie voor. Een flinke uitbarsting van emoties kan geen kwaad. Een gezonde ruzie kan verfrissend werken en leerzaam zijn; een reden om frustraties uit te praten. Gezond ruzie maken vereist wel enige controle. Je moet je niet mee laten slepen door emoties en dingen roepen die niet waar zijn of gewoon bedoeld zijn om de ander te kwetsen.

Als de ruzie is vastgelopen, of bijgelegd, is het een goed moment voor de zogenaamde ‘Goedmaak seks’. Sommige mensen zweren bij ‘Goedmaak seks’. Waarom is deze seks zo populair? Er is geen sprake van een alternatief standje, een opwindend speeltje of bijzondere locatie. De reden is dat ‘Goedmaak seks’ in de meeste gevallen heel intens is. Ruzie werkt als een soort voorspel. Door de ruzie ben je extra emotioneel en gevoelig. Je zintuigen staan op scherp en bent je natuurlijke blokkades voorbij. Wat volgt is wilde en intieme seks.

‘Goedmaak seks’ is lekker, maar als je altijd ruzie nodig hebt voor goede seks is er iets mis. Ook zonder ruzie zou seks minstens zo intens moeten kunnen zijn. Goede seks draait om communicatie. Bespreek met elkaar wat hij of zij lekker vindt en wat niet, leer elkaars lichaam kennen. Maak kenbaar hoe hij/zij dat het beste kan doen. Bedenk samen nieuwe dingen om vaste patronen te doorbreken. Dit hoeven niet gelijk heel ingewikkelde standjes te zijn. Soms kan een massage of sexy lingerie al een effect hebben.

Wist je dat…?  ‘Make love not war’ een uitspraak uit de jaren zestig is? Verzonnen door hippies in de flowerpowertijd als protest tegen de oorlog in Vietnam. De uitspraak is vandaag de dag een protest tegen oorlog in het algemeen.

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *