Opposites attracts?

Soms zie je twee vrienden samen, waarvan je je niet kan voorstellen dat ze bij elkaar passen. Is zo’n relatie gedoemd te mislukken, of werkt het juist erg goed?

De ene keer wordt je misschien verliefd op iemand met wie je heel veel overeenkomsten hebt, een andere keer wordt je weer verliefd op iemand die je tegenpool lijkt te zijn. Buitenstaanders kunnen vaak niet begrijpen dat jullie verliefd op elkaar zijn geworden, maar soms werkt zo’n relatie juist heel goed.

Waarom we verliefd op iemand worden, is nog steeds niet helemaal duidelijk. Als je verliefd bent is er een stofje wat vrijkomt wat zorgt voor je hartkloppingen, rode wangen en kriebels in je buik. Maar de vraag is natuurlijk hoe het komt dat bij de één dat stofje ineens vrijkomt en bij een ander helemaal niet. Onderzoekers zijn het hier ook niet helemaal over eens. De één zegt dat het toch het beste is om bij iemand te zijn die het meest op jou lijkt, een ander zegt weer dat je vaak verliefd wordt op iemand die helemaal niet op jou lijkt.

Tegenpolen kunnen erg met elkaar botsen. Je kunt je misschien ergeren waarom de ander het niet ziet zoals jij het ziet. Foutje van de natuur dus? Misschien ook niet, want tegenpolen kunnen elkaar ook juist aanvullen. Ben jij een echte stresskip en is de ander juist heel relaxt? Jij leert hiervan een beetje te ontspannen en je vriend(in) krijgt misschien iets meer structuur. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat als je elkaars eigenschappen leert accepteren je niet alleen een betere relatie zal hebben, maar ook jezelf meer ontwikkelt en meer zelfvertrouwen krijgt.

Wist je dat..je onbewust vaak kiest voor iemand met een heel ander DNA profiel dan het jouwe? Je doet dit waarschijnlijk om je nageslacht zoveel mogelijk genetische variatie door te geven, waardoor hij/zij beter beschermd is tegen ziektes

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *