Prince(ss) Charming

Het is vandaag precies tien jaar geleden dat Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima met elkaar in het huwelijk traden. Heb jij je prins(es) op het witte paard al gevonden?


Deze vraag is nog best lastig te beantwoorden. Want misschien heb je wel een vriend of vriendin en ben je verliefd, maar hoe weet je nou of dit echt de ware voor je is? Dat is moeilijk te zeggen. Zeker omdat je misschien helemaal nog niet op zoek bent naar ‘miss of mister right’.

Mensen om je heen weten vaak maar al te goed of iemand voor jou de juiste is of niet. Vooral ouders zien vaak het liefste een brave Hendrik als jouw aanstaande. Iemand die lief voor je is, geen gekke dingen doet en binnen het plaatje past. In de praktijk valt het soms niet mee om aan dat plaatje te voldoen. Want is je vriend(in) misschien niet te oud voor je? Of te jong? Is hij/zij wel slim genoeg? En wat voor werk doen zijn/haar ouders? Het kan helemaal shocking voor je ouders zijn als je ineens met iemand van hetzelfde geslacht thuis komt. Ouders kunnen zich erge zorgen maken of dit niet veel te lastig is in de maatschappij.

Als dit je bekend voorkomt, weet dan in ieder geval dat je ouders het beste met je voor hebben. Een geruststellende gedachte is, dat wat ze ook van de keuze van jouw vriend of vriendin vinden, ze het waarschijnlijk het belangrijkste zullen vinden dat je gelukkig bent. Nu en later.

Mocht dat niet werken, kun je altijd nog het voorbeeld van onze prins en prinses nemen om jouw lief te verdedigen. Want ook onze prins heeft een allochtone vrouw en een schoonvader met een twijfelachtig verleden. En toch heeft Nederland onze Máxima massaal in het hart gesloten.


Wist je dat…? De uitdrukking ‘prins op het witte paard’ waarschijnlijk uit 1937 stamt en afkomstig is van het sprookje Sneeuwwitje. Terwijl zij zong over haar prins, reed Prince Charming voorbij op een wit paard.

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *