Prom night; de beste nacht van je leven?

Op een betoverende avond met mooie kleding, corsages en limousines kan van alles gebeuren. Niemand wil toch als maagd van de middelbare school af?

 

Het eindexamenfeest is dé gelegenheid om je geliefde mee te vragen. We kennen het allemaal uit de film; uitkijken naar de lang verwachte ‘prom night’. Beelden zoals in ‘American Pie’ verschijnen waarschijnlijk al op je netvlies. De vier hoofdrolspelers sluiten een pact dat ze allen ontmaagd worden voordat ze van school gaan. Leuk verhaal voor een film, maar hoe zit het nou echt?

 

Wat onderzoek op het internet leert dat dit beeld gecreëerd is in de VS en dat het in werkelijkheid allemaal lang niet zo perfect is als het lijkt. Er zijn zelfs Amerikaanse websites die jongeren moeten voorbereiden op een grote teleurstelling. Zo wordt er bijvoorbeeld geadviseerd om niet als koppeltje te gaan maar juist met een groep, omdat de romantiek ver te zoeken is op het examenbal. Verder worden jongeren gewaarschuwd om niet te veel te drinken om te voorkomen dat je de halve avond boven het toilet doorbrengt. Tot slot wordt ook seks op deze avond afgeraden, want met feestende klasgenoten om je heen is de kans groot dat het uitloopt op een gênante vertoning. En wie wil zich zijn eerste keer nou zo herinneren?

 

In Nederland zijn de verwachtingen gelukkig wat minder hoog gespannen en wordt er gewoon een gezellig feest van gemaakt. Klaar met de examens, een heerlijk lange vakantie en in afwachting van al het nieuwe dat weer komen gaat. Proost!

 

WIST JE DAT… een best grote groep jongeren in Nederland nog geen ervaring heeft met seks bij het verlaten van school? Zo heeft bijvoorbeeld 8% van de jongeren tussen 18 en 20 jaar  nog nooit gezoend, heeft 19% geen ervaring met masturberen en heeft 24% van deze jongeren nog geen geslachtsgemeenschap gehad.

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *