Safe sexting

Een relatief nieuw fenomeen in (sociale) media-land is Sexting. Condooms heb je niet nodig, maar enige voorbereiding is toch wel handig!

Sexting is een samenvoeging van ‘sex’ en ‘texting’ (sms-en) en betekent dus het versturen van seksueel getinte sms’jes en foto’s. Je kunt sexting zien als een vorm van voorspel; door gedurende de dag de spanning langzaam op te laten bouwen, hunkeren jullie steeds meer naar elkaar. Het kan erg spannend zijn om te doen; zowel met je partner als met iemand die je gewoon leuk vindt. Het is echter niet helemaal zonder gevaren. Daarom geven we je bij deze wat tips en trucs:

–    Zorg dat je ‘sext’ met iemand die je kunt vertrouwen. Het is vast je bedoeling dat de berichtjes jullie geheim blijven en je zou niet willen dat er bijv. iemand meekijkt op de telefoon van je lief.
–    Begin pas met sexting als er minimaal één keer gezoend is. Na een gezellige eerste date zonder fysiek contact is, komt het misschien een beetje vreemd over als je schrijft:
‘Ik vond het erg gezellig. Jammer dat je zo snel weg moest. Ik heb nog de hele avond aan je goddelijke kont gedacht.’
–    Controleer ten minste drie keer de ontvanger voordat je het berichtje of de foto verstuurt. Het zou slordig zijn als je in plaats van Alex per ongeluk Alexandra (je buurmeisje waar je al zo lang vanaf probeert te komen) selecteert:
‘Zullen we lekker samen een paar daagjes op vakantie gaan om heerlijk van elkaar te kunnen genieten?’
–    Mocht je foto’s willen sexten, zorg dan dat je onherkenbaar bent en laat je gezicht buiten beeld. Chantage of spijt achteraf is niet wenselijk en een naakt lijf met daarboven een enge vermomming is weinig opwindend.
–    Wees voorzichtig met tekeningen gemaakt van leestekens en de sms-taal. Een (.) (.) of 8==D is misschien opwindend bedoeld, maar kan een beetje sneu overkomen. Sms’en kan ook heel spannend zijn als je gewoon woorden gebruikt!
–    Denk goed na hoe je emoticons gebruikt. Dat kan je partner namelijk onzeker maken:
‘Ik zou heel graag je mooie borsten 😉 willen strelen.’

Redenen om veilig te vrijen zijn over het algemeen wel bekend. Om een zwangerschap te voorkomen kun je kiezen voor tal van voorbehoedsmiddelen en voor het voorkomen van SOA moet je een condoom gebruiken. Met ‘sexting’ kun je ook intiem zijn zonder dat al deze voorzorgsmaatregelen nodig zijn.

WIST JE DAT?… Apple heeft voor de IPhone een patent op ‘antisexting’, waarbij de sms’jes eerst gescreend worden op seksueel geladen boodschappen. Pas als deze gecensureerd of verwijderd zijn, komt het sms’je bij de ontvanger terecht. Ook zouden ouders een sms-alert kunnen instellen, zodat ze het sms gedrag van hun kinderen in de gaten kunnen houden. Benieuwd of dit ooit praktijk zal worden
!

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *