Help….ik krijg geen orgasme

Niet kunnen klaarkomen heet anorgasmie. Je kunt geen orgasme bereiken tijdens de seks of bij masturbatie. Je ervaart dan geen hoogtepunt van seksuele opwinding.

Anorgasmie is het meest gemelde seksuele probleem bij vrouwen; de helft van alle vrouwen heeft er ooit mee te maken ( gehad). Bij mannen zegt slechts een op de tien geen orgasme te kunnen krijgen.

Als jij en/of je partner nog weinig ervaring hebben met seks, dan is de kans groot dat je moeilijkheden ervaart om een orgasme te krijgen. Je moet immers eerst goed ontdekken waar je opgewonden van raakt voor je klaar kunt komen. Kennis over het eigen lichaam en het lichaam van de ander is een must om een hoogtepunt te kunnen bereiken.

Sommigen ontdekken dit per toeval, maar voor anderen is dit een zoektocht. Jongens die masturberen, ontdekken meestal vanzelf wat er voor nodig is om klaar te komen. Meisjes zijn vaak wat geremder en gaan wat minder snel op ontdekkingstocht.

Meestal is geen orgasme kunnen krijgen het gevolg van gebrek aan ervaring en het zich niet op het gemak voelen om je volledig te laten gaan. Vrouwen denken vaak te veel na tijdens de seks: ben ik wel mooi, vindt hij het niet vies, ben ik niet raar of te dik…? Om een orgasme te kunnen bereiken, moet net het verstand uitgeschakeld zijn en moet “ het voelen” op de eerste plaats komen.

Het is belangrijk om met elkaar over seks te praten, of geef non-verbale hints als je direct praten eng vindt. Ontdek hoe je elkaar kunt verwennen, geef aan wat je fijn vindt en neem de tijd voor elkaar. Die zoektocht is net spannend en heeft geen haast. Laat het los, ontspan en wees er niet teveel op gefixeerd. Voor je het weet zul je merken dat het vroeg of laat wel gaat lukken.

Lees ook:

Wat kan je aan anorgasmie doen

Thanks for giving me an orgasm

Wat kan je doen als je geen orgasme kan krijgen?

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *