Je oude vertrouwde anticonceptie, of toch iets nieuws?

Ben jij het afgelopen (oude) jaar tevreden geweest over jouw anticonceptie gebruik? Of wil je het in het nieuwe jaar op een andere manier aanpakken.

Er zijn verschillende redenen om eens goed over je anticonceptie na te denken. Misschien denk je er over  te stoppen met je anticonceptie in het nieuwe jaar omdat je samen met je partner hebt besloten graag zwanger te willen worden. Of je hebt nog niet eerder anticonceptie gebruikt omdat je niet seksueel actief was. Ook kan het zijn dat je nog nooit anticonceptie hebt gebruikt en heel veel geluk hebt gehad en niet zwanger bent geworden of een soa hebt opgelopen! Misschien ben je wel ongewenst zwanger geweest, of heb je een soa opgelopen, omdat je je anticonceptie niet consequent gebruikt hebt.

Dit is het moment om het eens allemaal goed op een rijtje te zetten voor jezelf. Er zijn tegenwoordig veel anticonceptie middelen op de markt om je goed te kunnen beschermen tegen een zwangerschap. Het is prettig om samen met iemand  de  mogelijkheden te bespreken en te kijken wat bij jou het beste past, anticonceptie op maat. Voor een goed advies kan je naar je huisarts gaan. Wil je liever niet naar je huisarts dan kun je terecht bij een van de Sense spreekuren in Nederland. Op www.sense.info kun je kijken waar  een spreekuur bij jou in de buurt is. Het Sense spreekuur  is gratis en indien gewenst anoniem, speciaal voor jongeren tot 25 jaar.

Wil je jezelf beschermen tegen een zwangerschap en tegen soa’s ? Dan kan je het beste zowel een anticonceptiemiddel zoals de pil of het spiraal gebruiken als het condoom. Let op: bij een condoom kan  er gemakkelijk iets fout gaan. Een condoom  kan scheuren of afglijden. Met een condoom in combinatie met en ander anticonceptiemiddel ben je extra safe. Twee middelen tegelijk gebruiken heet Double Dutch.

Wist je dat…? Je op www.sense.info/voorbehoedmiddelen  een test kan doen om te kijken welke anticonceptie het beste bij jou past.

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *