Trio, de ultieme fantasie?

Een trio is simpelweg een sekspartijtje met z’n drieën. Dit kunnen twee mannen en een vrouw zijn, twee vrouwen en een man, maar ook drie vrouwen of drie mannen.

Bij een trio wordt vaak gefantaseerd over twee vrouwen en een man of twee mannen en een vrouw. Vanuit onze, op heteroseksuele ingestelde, samenleving is de optie drie mannen of vrouwen niet het eerste waar bij een trio aan gedacht zal worden. Voor een triootje van je eigen geslacht hoef je niet per se homoseksueel te zijn. De fantasie van seks met meerdere mensen tegelijk vraagt op zichzelf al om een persoon met open instelling ten opzichte van seksualiteit. Er bestaat immers een grote kans dat jij in een trio de tweede man of vrouw bent.

Mannen fantaseren vaker over een trio dan vrouwen. Wanneer je vriend (of vriendin) aangeeft dit een keer te willen doen, is het belangrijk dat jij die fantasie ook deelt. Wees wijs en laat je niet verleiden tot iets dat je niet wilt. Denk na over alle gevolgen en vraag jezelf af of dit alles je waard is en of je het aankan. Doe het niet omdat je bang bent je vriend (of vriendin) te verliezen of omdat iedereen het al gedaan heeft.

Wanneer je kiest om je fantasie uit te voeren zul je eerst een paar keuzes moeten maken voor je ‘het’ kunt doen. De eerste keuze die je moet maken is: wil ik het met twee mannen, twee vrouwen of een man en een vrouw doen? Misschien wel met drie vrouwen of drie mannen? Als vrouw met twee mannen of als man met twee vrouwen ben je automatisch het middelpunt, jij krijgt alle aandacht. Aan de andere kant kan al die aandacht ook een beetje te veel worden. Mannen zijn van nature iets ruiger en vrouwen zachter, dit kan van invloed zijn op de seks. Maak hierover van te voren goede afspraken. Bespreek ook wat je wil doen, vinden jullie anale seks geen probleem, of willen de mannen het liever houden bij bijv. orale seks

Wie zijn de andere twee personen waar mee je seks hebt? Wil je dat iedereen gelijke seksuele voorkeur heeft of maakt het je niet uit dat iemand lesbisch is en de ander bi- of heteroseksueel? Wil je het met een ervaren trioer doen of met een triomaagd? Wil je het doen met bekenden of met onbekenden? Een bekende persoon is veilig en vertrouwd, een onbekende is spannender.

Doe je een trio samen met je vriend of vriendin, dan moeten jullie je van te voren afvragen of jullie relatie dat aan kan. Kun jij hem/haar ‘het’ wel met iemand anders zien doen? Als dat geen probleem is, is het hebben van een bekend persoon in een ongewone situatie wel heel vertrouwd en zal jij je sneller op je gemak voelen. Als je de derde persoon bent hoef jij je daar natuurlijk geen zorgen over te maken. Het kan wel gebeuren dat jij je soms een beetje buitengesloten voelt.

Seks moet vooral leuk en fijn zijn. Plezierig binnen je eigen grenzen seks hebben is daarom ook bij het hebben van een trio het aller belangrijkste. Bedenk vooraf wat je wel en niet wil doen en geef aan wanneer iemand over jouw grens gaat.

WIST JE DAT …? Ook bij trio’s dezelfde risico’s gelden als anders. Als koppel hebben jullie misschien de gewoonte om onderling het condoom achterwege te laten. Besef dat een derde in het spel de kans op een soa vergroot. Gebruik ook een nieuw condoom als je van partner wisselt en ook speeltjes moet je reinigen als ze van gebruiker wisselen.

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *