Verliefd in stilte….

Ben jij wel eens in stilte verliefd geweest? Geplaagd door verlangens naar onbereikbare liefde?

In ons land blijkt maar liefst 80% van de Nederlanders wel eens een stille liefde te hebben gehad, hiervan blijkt zelfs 67% wederzijds te zijn! Stiekem verliefd op je grote favoriet, of iemand die je dagelijks van dichtbij meemaakt, zoals die leuke klasgenoot, je collega’s, of iemand uit je vriendengroep..

Waarom blijft het vaak bij stille liefde?
Dit komt omdat je misschien zelf denkt, dat je stille liefde te hoog gegrepen is. Bijvoorbeeld. hij/zij is toch te knap voor mij, te slim, te populair, te jong of te oud Vaak komt dit voort uit onzekerheid over jezelf, ben ik te dik, te dun, te lelijk, of misschien niet slim genoeg?

Stille liefdes ontstaan soms ook omdat de ander een andere geloofsovertuiging heeft. Of je nou christen, jood, moslim, hindoe, boeddhist of niet gelovig bent: je wordt allemaal wel een keer verliefd. Maar, hoe verschillende religies en culturen omgaan met liefde, dat verschilt. Je geloof en de cultuur waar je uit komt kunnen je vaak veel moois en steun geven. Maar religieuze regels kunnen je ook een schuldgevoel bezorgen omdat je iets gedaan hebt wat niet mag. Of omdat je verliefde gevoelens hebt die verboden zijn.

Ook kan het bij een stille liefde blijven omdat je verliefd geworden bent op iemand van het zelfde geslacht, homoseksualiteit genoemd. Als je deze gevoelens voor de eerste keer ervaart kan dit verwarrend zijn. Je weet misschien niet zo goed wat je met deze gevoelens aan moet en vraagt je af of je nu homo of lesbisch bent. Het kan best lastig zijn om met deze gevoelens te worstelen. En als je ervoor jezelf uit bent, moet je het ook nog eens aan anderen gaan vertellen…

Het begrip ‘uit de kast’ komen kan hierbij verwarrend zijn, omdat het lijkt alsof er één moment van ‘uit de kast’ komen is, terwijl het in feite een langdurig proces kan zijn.
Dit is vaak ook een reden om dus ‘nog niet uit de kast’ te komen. Je wilt nog niet publiekelijk voor je geaardheid uit te komen, om discriminatie en uitsluiting te voorkomen. Vaak zijn homo’s wel tegenover familie en vrienden open, maar niet op school, op het werk of de sportvereniging.

Wist je dat…Het vandaag (20 april) de dag van de stilte is. Deze dag is vooral voor jongeren met een homoseksuele geaardheid, die dit niet durven te uiten uit angst voor discriminatie.

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *