Waar blijven die lentekriebels?

De warmte van de zon,  vogeltjes die fluiten, vlinders in je buik, wat is het leven toch mooi door een zonnebril!

De eerste paar terrasjesdagen zitten er al weer op. Wordt wakker uit die winterslaap en schud je lichaam en geest wakker.

De een heeft last van lentekriebels en geeft zijn kamer een ‘grote beurt’, de ander heeft last van vlinders in zijn buik en is heerlijk verliefd aan het worden. En kan maar aan één ding denken!

Neem eens lekker de tijd voor je zelf en maak je lijf  klaar voor de zomer en om eens heerlijk verliefd te worden! Lekker scrubben, ontharen, nagels lakken, leuk kleurtje in je haar, vrolijke kleurtjes make-up op en trek je mooiste kleren uit de kast.

Waar komen die lentekriebels nu eigenlijk vandaan? En dat gevoel van vlinders in de buik en het verlangen om bij iemand te zijn? En hoe komt dat toch dat we vrolijker zijn en meer energie hebben als de zon vaker schijnt? Dat komt omdat we dan meer buiten zijn en wanneer je meer buiten bent, vang je ook meer zonlicht op. Dit is bevorderlijk voor de hoeveelheid vitamine D in je lichaam. Vitamine D is van belang bij de aanmaak van hormonen, welke invloed hebben op je stemming. Ook de hoeveelheid serotonine en dopamine wordt hoger, dit zorgt voor een gevoel van vreugde en geluk

Dat het verlangen naar een partner of seks groter wordt in de lente is echter niet bewezen. Dit is mogelijk te danken aan zomerse en minder verhullende kleding.

Laat de zon nu maar gaan schijnen, stap op je fiets, pak een terrasje en laat die lentekriebels maar komen!

WIST JE DAT…? Zonlicht gunstige effecten heeft op je gezondheid?
•    Het stelt je hart beter in staat bloed te pompen
•    Het verlaagt je cholesterol
•    Het verhoogt het gehalte van geslachtshormonen!
•    Het helpt gewicht te verliezen

Post Author: Admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *